Hopp til hovedinnholdet

En jeg har truffet ignorerer meg nå

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg har et lite problem og jeg starter å bli veldig lei.....Jeg la til en eldre mann (født 1993) på Snapchat og vi starta å prate. Vi pratet og pratet hele tiden også bestemte vi oss for å møtes. Han jobber i den kommunen jeg bor i og han nektet for å ha samboer (noe som jeg forsto at han senere hadde) så det var like så greit å bare møte han for å se hvordan han var. Vi fortsatte og prate og da kom det en snap hvor det sto at han liker meg. Vi fortsatte og prate med hjerte-emojier og jeg forelsket meg i han jeg også. Vi møttes oftere og han kom på besøk og da startet vi å ha sex. Men vi «kranglet» litt fordi jeg har dårlig selvtillit også trodde jeg at det var et problem, og da gikk det nedover i fra der. Vi pratet ikke så mye mer, og jeg spurte hvorfor og da sa han at han ikke ville bruke meg og at han følte at han ikke var bra for meg...nå ignorerer han meg uansett hvor vondt han vet jeg har det....liker han meg ikke mer? Hva kan jeg gjøre for å få han til å like meg igjen?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Kjærlighetssorg er vondt og vanskelig. Det er noe av det vondeste vi mennesker kan oppleve, så der er forståelig at du er lei deg og savner han du har hatt et forhold til mye. 

Når du mister kontakten med en du er forelsket i, mister du ofte en person du vil ha i livet ditt, og du mister at en person har spesielle følelser for deg. Kjærlighetssorg kan få oss til å gråte, bli sjalu, fortvilet og irrasjonell. Det er ingen forskjell på gutter og jenter når det kommer til kjærlighetssorg. Det kan være ulike ting som gjør oss sjalu, men begge kjønn blir sjalu, og begge kjønn får i en periode et mer negativt selvbilde.

For å komme over kjærlighetssorg, er tid og sosial omgang med venner viktig. Gjør hyggelige ting og gjør det du kan for å overbevise deg selv om at det ikke er deg det er noe galt med. Det er lov å være lei seg, men det er ikke bra å grave seg ned i tristheten. Da blir det vanskeligere å komme seg på beina igjen. Hvis du kommer deg ut blant andre og gjør hyggelige aktiviteter, så får du kanskje litt pause fra de triste tankene innimellom. Etterhvert som tiden går vil de vonde følelsene blir svakere. 

Du bør unngå å ha et forhold til en person som er i et annet forhold. Da sier du ja til å være nr. 2. Du nevner også at han er en del år eldre enn deg. Sannsynligvis er aldersforskjellen litt for stor i den alderen dere er i nå. Du bør i allefall forvente at han går ut av det forholdet han er i hvis han skal ha et forhold til deg. Jeg kan ikke svare deg sikkert på om han liker deg eller ikke. Det er bare han selv som kan si noe om hva han tenker og føler for deg. Når han velger å kutte kontakten med deg så har han nok en god grunn til det. Sannsynligvis er han redd for å komme i en vanskelig situasjon selv. Du må respektere de grensene han setter for seg selv.

I noen tilfeller går sorgen for langt. Hvis du flere uker etter bruddet fortsatt har det vanskelig hver dag, kan det være på tide å be om hjelp.
Jeg anbefaler deg i den sammenheng å oppsøke helsesøster på skolen din. Helsesøster har erfaring i å snakke med ungdommer om vonde følelser og ensomhet, og hun vet hvor vondt kjærlighetssorg kan være. Det kan også være nyttig å snakke med familie og venner, eller en annen voksen person du føler deg trygg på og har tillit til. Det å snakke med andre kan redusere ensomhetsfølelsen og føre til støtte og nye ideer om hva du kan gjøre for at smerten skal føles mindre. 

Vil du lese mer om kjærlighetssorg? Her er en artikkel fra forskning.no.  

Vil til sist si at kjærlighetssorg som nevnt til å begynne med alltid er svært vondt, men at den alltid  går over. Om dere nylig har brutt kontakten må du kanskje akseptere at du vil føle på sorgen en stund, men forsøk da holde på tanken om at det går over selv om det ikke føles slik akkurat nå. 

Lykke til videre. Håper noe i mitt svar kan være til nytte for deg og at du fort kommer over kjærlighetssorgen. Se også vedlagt artikkel.

Vennlig hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Kjærlighetssorg

Jente med knust hjerte (colourbox.com)

Kjærlighetssorg er noe de fleste av oss opplever før eller siden. Hjertet ditt blir knust. Alt føles svart og trist. Hvordan skal du klare å komme over den du har elsket av hele ditt hjerte?

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersforskjell
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersforskjell