Hopp til hovedinnholdet

Hjelp! Jeg holdt lenge på med en gutt, men han hadde kjæreste hele tiden!

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei, jeg liker en gutt. Vi ble kjent for ca 4-3 måneder siden. Vi flørter ofte og snakker sammen hele tiden. Bestevennen min snakket med han og spurte han om han kunne ha blitt sammen med meg (jeg visste ikke det) og han sa «ja, tror ihvertfall det». Jeg føler jeg kan fortelle alt til han, og han sa han følte det samme. Han ga stadig tegn på at han likte meg. Engang sa jeg et navnet på en gutt og sa at min neste kjæreste kommer til å hete det. Da sa han «nei, han kommer til å hete «navnet hans»». Han var alltid der når jeg trengte å snakke til noen. Jeg trodde faktisk at det kunne bli oss, men da tok jeg feil. Jeg fikk vite at han har hatt kjæreste helt siden vi ble kjent. Jeg ble sur på han og det fant han ut. Han sendte mange mld om at han ikke vil miste meg osv... han hadde ikke sagt det til bestevennen sin heller, fordi han syntes det var kleint. Hva burde jeg gjøre? Vi er fortsatt venner, men jeg vil jo noe mer å. Jeg klare ikke å tenke på noe annet enn han.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Jeg forstår det sånn at du flørtet og snakket med en gutt lenge, som du fikk ordentlige følelser for. Dere holdt så og si på, før du fant ut at han hadde hatt kjæreste hele denne tiden. 


Du sier nå at etter at du fant ut om dette ble du veldig sur, men dere er fortsatt venner. Det synes jeg er litt dumt, med tanke på hvor dårlig han behandlet deg. Han behandlet både deg og kjæresten din dårlig i denne situasjonen. Han ledet deg til å tro at dere kom til å bli sammen og flørtet mye med deg mens han hadde kjæreste. Det er absolutt ikke greit, og dette er ikke noe jeg synes du burde tilgi så lett. 

Og om han fortsatt har kjæreste og ikke har noen planer om å endre på det, så synes jeg ikke det er noe vits å pine deg selv ved å være vennen hans. Jeg skjønner at du liker han godt og liker å snakke med han, og at du har lyst til å fortsette å snakke med han. Men jeg kan forestille meg hvor kjipt det er å være vennen hans nå som du vet om kjæresten hans, og nå som du vet at han løy og det ikke kan bli dere.

Derfor tror jeg du burde avvikle kontakten med han. Til hvor stor grad bestemmer du selv, men denne gutten behandlet deg dårlig og fortjener ikke å få både kjæresten og deg. Det er viktig at du passer på hjertet ditt i denne situasjonen, og at du gjør det som er best for deg i lengden. 

Jeg håper dette ordner seg. Jeg skal legge noen artikler til under, som jeg anbefaler at du leser. Lykke til!

Hilsen ungdomsredaksjonen. 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Ulykkelig forelskelse

Jente sitter på bakken (www.colourbox.com)

Du har kanskje opplevd at du har vært forelsket, men at personen du likte ikke følte det samme som deg. Eller at du har ønsket å bli venn med en spesiell person, men at denne personen ikke ønsket å bli venn tilbake. Da er det viktig å huske på at det ikke er deg det er noe galt med.

Skrevet av ungdomsjournalist Emilie.

Les mer

Hvordan takle å bli avvist?

Gutt sitter i en trapp og er deppa (colourbox.com)

Er du betatt av eller forelsket i en som ikke gjengjelder følelsene dine? I denne artikkelen får du tips til hva kan du gjøre!

Les mer

Å lure noen eller lyve i seksuelle situasjoner

Par krangler (colourbox.com)

Det er mange grunner til at noen velger å lure andre eller bevisst lyve om noe, men er det greit å gjøre det i en seksuell situasjon? Og er det lov?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse