Hopp til hovedinnholdet

Hvordan slutte å være forelska i læreren sin?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei! Er blitt betatt i læreren min,og tror kanskje han har skjønt det. Vil egentlig ikke like han,for jeg skjønner jo at det ikke kan bli noe mellom oss. Men uansett hva han gjør,enten om det er å bare ta meg på skulderen eller puste meg i nakken når han hjelper meg får jeg en skikkelig kriblende følelse. Prøver veldig hardt å ikke like han,men er veldig vanskelig. Har prøvd å finne gutter på egen alder, men føler ikke det finnes noen som passer meg. Så jeg lurer på hvordan jeg kan slutte å like han og om lærere kan se om elevene deres er forelsket i dem? Takk på forhånd!

Besvart 13.02.2018 14:22
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til ung.no.

Man kan ikke bestemme seg for hvem man skal bli forelsket i. Det er vanlig, særlig på din alder å bli forelsket i en lærer, trener eller en filmstjerne. Som du selv skriver så kan det ikke bli noe mellom dere. Han er lærer og voksen, og du er ungdom. Han har ikke lov til å innlede et forhold til deg.

Hva man drømmer og fantaserer om er privat. Det er ikke farlig å være betatt eller forelseket i læreren sin. Hvis du imidlertid vil at følelsen skal forsvinne kan du minne deg på at det aldri kommer til å bli dere. Jo raskere du innser at det aldri blir dere, samt jobber med å unngå å dagdrømme om han, jo raskere vil forelskelsen gå over.

Om læreren ser at du er forelsekt i han eller ikke kommer litt an på hvordan du oppfører deg når du er i nærheten av han. Hvis du viser at du liker han, rødmer, ser mye på han eller på annen måte opptrer som du er forelsket i han vil han nok skjønne at du er forelsekt. Hvis du imidlertid gjør som ingenting, og opptrer likedan overfor han som overfor andre vil han ikke merke noe. 

Som sagt er det ikke farlig å være forelsket i læreren sin. Det vil før eller siden gå over. I mellomtiden får du enten jobbe med at det går over eller kose deg med forelskelsen.

Hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Forelska i læreren

Forelska i læreren? (ung.no)

Den kjekke lærervikaren får deg til å glemme både matteformler og vennedrama. Fotballtreneren sier alltid noe hyggelig til akkurat deg, og det kribler i magen når du skal på trening. Lederen på ungdomsklubben er det søteste du har sett, og eneste grunnen til at du går dit. Mange har opplevd lignende 'håpløse' forelskelser.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse