Hopp til hovedinnholdet

Løyet om alder på chat. Bør jeg fortelle det?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei! jeg er en jente snart fyller 15 år. Jeg har snakket med en gutt i 6 måneder nå via chat, han er 9 år eldre enn meg. Problemet mitt er at han tror jeg er 15 og fyller 16, altså har løyet om alderen min. Og jeg er redd for å avsløre at jeg egentlig er ett år mindre enn det jeg har sagt til han, og tenker jeg skal gjøre det når jeg fyller 18, det jeg frykter er at han vil da miste interessen for meg pga at jeg har løyet om det så lenge. Jeg har sterke følelser for denne gutten, men jeg føler at han ikke har akkuratt slike følelser for meg, men samtidig tenker jeg at han kanskje har litt følelse for meg fordi vi har snakket i flere måneder på meldinger, også sier han at han savner meg, og at jeg er pen også gir han en del komplimenter. Men det er en ting som plager meg veldig, han følger mange jenter på insta også svarer han meg alltid sent fordi han er ''opptatt''. han sender meg mikset signaler, altså at han liker meg og både ikke. (jeg bryr meg ikk om aldersforskjell &stoler på han

Besvart 13.02.2018 14:45
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver inn til ung.no.

Du har kontakt med en gutt som er mye eldre enn deg. Du har løyet på alderen og lurer nå på hva du skal gjøre.

Jeg tenker at du bør være ærlig overfor han. Hvordan hadde du følt det hvis han løy til deg om alderen? Du er under den seksuelle lavalderen, og hvis dere innleder et seksuelt forhold kan han bli straffet. Aldersmessig er det en stor forskjell mellom en 14 åring og en 16 åring. Jeg tenker derfor at det er viktig at du er ærlig overfor han. Det er ingen som liker å bli lurt, og for han kan det få alvorlige konsekvenser.

Du skriver at det virker som han sender deg mikset signaler. Kanskje det dreier seg om at han i utagnaspunktet ikke er nok interessert, eller at han tenker at du er for ung for han?

Selv om du ikke bryr deg om aldersforskjellen kan det tenkes at han gjør det hvis han får vite hvor gammel du egentlig er. Vær ærlig overfor han. Han fortjener å vite hvor gammel du er slik at han ikke føler se lurt.

Anbefaler deg å lese artiklene jeg har lagt ved svaret.

Hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vet du hvem du chatter med?

Jente med mobil (colourbox.com)

Har du alltid kontroll på hvem du snakker med på nettet eller i sosiale medier? Og kan du egentlig vite hvem du chatter med?

Les mer

Seksuell lavalder - hva sier loven?

Par i senga (colourbox.com)

Den seksuelle lavalderen i Norge er 16 år. Den skal beskytte barn og ungdom mot overgrep fra voksne. Den beskytter også barn og ungdom mot å ha sex før de er klare for det fysisk og psykisk.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse