Hopp til hovedinnholdet

Løyet på alder. Hva skal jeg gjøre?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Jeg chatter med en gutt som egentlig er 9 år eldre enn meg, men han tror at det er 8 års-forskjell. Saken her er at jeg engang sa at eg var forelsket i han, han godtok det ikke fordi han mente det var et sterk ord, men eg kunne si at eg liker han. Også er det at vi har snakket i 6 måneder, samtalen har ikke blitt intimt eller drøyt og det er jeg glad for, også er han en god person. Tingen her er at jeg har sterke følelser for han og er forelsket, men jeg tror ikke han er det. Fordi han følger mange jenter på instagram, også er jeg veldig sjalu, også svarer han alltid sent på instagram. samtidig sender han meg mikset signaler at han også liker meg, men skjønner meg ikke godt på han. Han er vanseklig å forstå når han ikke snakker konkret. Tingen her er at jeg vil være med han også vil jeg at han skal elske meg. Vet ikke hva jeg skal gjøre! trenger råd!!

Besvart 13.02.2018 14:51
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver inn til ung.no.

Du har kontakt med en gutt som er mye eldre enn deg. Du har løyet på alderen og lurer nå på hva du skal gjøre.

Jeg tenker at du bør være ærlig overfor han. Hvordan hadde du følt det hvis han løy til deg om alderen? Du er under den seksuelle lavalderen, og hvis dere innleder et seksuelt forhold kan han bli straffet. Det er ulovelig. Aldersmessig er det en stor forskjell mellom en deg og han, og hvis han får vite at du er 14 og ikke 15-16 år kan det tenkes at han føler seg veldig lurt. Jeg tenker derfor at det er viktig at du er ærlig overfor han. Det er ingen som liker å bli lurt, og for han kan det få alvorlige konsekvenser.

Du skriver at det virker som han sender deg mikset signaler. Kanskje det dreier seg om at han i utagnaspunktet ikke er nok interessert, eller at han tenker at du er for ung for han? Uansett vil det ikke bli bedre hvis han får vite at du lyver. Før elelr siden vil han få vite hvor gammel du er, særlig hvis du tenker på å innlede et forhold til han.

Selv om du ikke bryr deg om aldersforskjellen kan det tenkes at han gjør det hvis han får vite hvor gammel du egentlig er. Vær ærlig overfor han. Han fortjener å vite hvor gammel du er slik at han ikke føler se lurt, og ikke minst kan ta sine valg på bakgrunn av din riktige alder.

Anbefaler deg å lese artiklene jeg har lagt ved svaret.

 

Hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Aldersforskjell i kjæresteforhold

Kjærester holder rundt hverandre (colourbox.com)

Er det sånn at kjærlighet ikke kjenner noen alder? Eller er det en utfordring at en kan gå på byen og ikke den andre? Kan det gå bra i et kjæresteforhold med stor alderforskjell, og hva er eventuelt utfordringene?

Skrivet av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer

Seksuell lavalder - hva sier loven?

Par i senga (colourbox.com)

Den seksuelle lavalderen i Norge er 16 år. Den skal beskytte barn og ungdom mot overgrep fra voksne. Den beskytter også barn og ungdom mot å ha sex før de er klare for det fysisk og psykisk.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse