Hopp til hovedinnholdet

Redd for hva foreldrene mine vil si om kjæresten min

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er en jente på snart 15 år. Jeg er sammen med en gutt som blir snart 13 (2 år yngre). Vi er sammen via nettet da han bor langt unna. Vi har kjent hverandre i snart 2 år og har vært sammen i snart 4 mnd. Han er veldig moden for alderen, selvom han ser ganske liten ut. Jeg vil møte han i ferien, men er redd for hva foreldrene mine skal si. Vi er ca like høye, men jeg ser fortsatt en del eldre ut. Er redd for hvordan foreldrene mine reagerer siden jeg alltid har sagt det kun er 1 år i mellom oss.. Men jeg er lykkelig forelsket i han og han er forelsket i meg. Forholdet tar nok ikke slutt med det første da det er solid, og en eller annen gang må de vel møte han? Har dere noen råd å gi meg?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Takk for spørsmålet ditt og beklager for sent svar!

Jeg skjønner at det kan være vanskelig å snakke med foreldrene dine om kjæresten din. Det er helt naturlig å være litt bekymret for deres reaksjon. Først og fremst tror jeg det er viktig at du ikke tar sorgene på forskudd. Det er ingen grunn til å bekymre seg ennå. De vet jo allerede at det er en aldersforskjell mellom dere, og da er det ikke så ille at det er to år mellom dere, i stedet for ett. 

Det viktigste for foreldrene dine er nok at dere har et trygt forhold og at denne gutten behandler deg bra. Det virker jo som om dere har et utrolig flott forhold og dette vil nok foreldrene dine innse også:) Prøv å vise foreldrene dine hvor solid forholdet deres er. Det er jo dette som er viktig - ikke hvor mange år det er mellom dere. To års aldersforskjell kan kanskje virke ganske mye med tanke på at dere begge er unge, men etterhvert vil nok aldersforskjellen bli mindre viktig og fremtredende. Det er også et utrolig godt tegn at kjæresten din er moden og voksen for alderen. Dette vil nok også foreldrene dine sette pris på. Alder behøver ikke nødvendigvis å ha så mye å si, så lenge dere er på samme bølgelengde ellers:)

Som sagt; det er ingen grunn til å ta sorgene på forskudd. Prøv gjerne å vise foreldrene dine hvor bra forholdet deres er, slik at de forstår hvor viktig dette er for deg. Prøv å være helt ærlig med dem. Det er absolutt ikke sikkert at de kommer til å reagere negativt på aldersforskjellen mellom dere.

Prøv å ikke bekymre deg for når de eventuelt skal møte kjæresten din. Du har god tid. De behøver jo ikke å møte han før du er klar for det - og da har dere forhåpentligvis fått snakket ordentlig ut om situasjonen:)

Les gjerne gjennom artiklene under for å få flere tips:) Dette skal nok gå helt fint!

Lykke til:)

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting!

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Er det vanskelig å snakke med foreldrene dine om personlige ting? Det er ikke så rart. Jo eldre du blir, jo mer avstand opplever du nok til dem og det er normalt. Men foreldre er ikke like håpløse som du tror.

Les mer

Avstandsforhold

Jente er forelska

Avstandsforhold er vanskelig, og kan være utrolig kjipt. Men hva gjør du hvis du eller kjæresten må reise bort eller flytte? Hvordan kan man få et avstandsforhold til å fungere? Og skal man gidde?

Les mer

Aldersforskjell i kjæresteforhold

Kjærester holder rundt hverandre (colourbox.com)

Er det sånn at kjærlighet ikke kjenner noen alder? Eller er det en utfordring at en kan gå på byen og ikke den andre? Kan det gå bra i et kjæresteforhold med stor alderforskjell, og hva er eventuelt utfordringene?

Skrivet av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersforskjell
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersforskjell