Hopp til hovedinnholdet

Er det rart å gå på date med en som er fire år eldre.

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei. Har seg sånn at en gutt begynte å skrive til meg for litt siden. Vi har en god kjemi og virker som om vi klaffer godt sammen. Han ba meg ut på en date, og jeg sa jeg skulle tenke på det. Har lyst. Men en ting: Jeg er født i 00, og han er født i 96. Jeg personlig bryr meg ikke så mye om at d kun er 4 år. Men bryr meg om hva andre tenker om det. Spurte litt venner og en var negativ til det og sa at eldre gutter er ute etter "en ting" om de går etter yngre jenter, mens de andre jeg spurte brydde seg ikke no særlig. Klsrer ikke slutte å tenke på det fordeom, hva med familie og slekta? I tillegg hvis vi blir sammen er det den første ordentlige kjæresten jeg har hatt. Hva synes dere? Er det rart å like/holde på med en som er 4 år eldre?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Jeg tenker at det kun er deg og denne gutten som må føle på hvordan dette er for dere. Selvom det er lett å tenke at eldre gutter kun er "ute etter en ting", så er det nok ikke slik at det alltid må være sånn. Dersom du har lyst til å gå på en date med han, for å bli bedre kjent, så er det jo ikke sånn at du må hooke med han heller. Dere kan jo bare møtes på en café eller for å gjøre noe sammen for å bli kjent, og for å se om kjemien stemmer.

Jeg tenker at dersom du har lyst til å bli kjent med han, så er det ikke alltid så viktig hva alle rundt tenker. Kanskje kan du være litt ekstra på vakt dersom du er usikker, men det å blir bedre kjent med noen som en venn er jo i utgangspunktet ikke noe det er noe galt med. Når du har blitt bedre kjent med han så er det kanskje også enklere å kjenne etter om dette er noe du kunne tenke deg på en mer romantisk måte eller ikke også.

Jeg legger ved noen artikler du kan lese, og ønsker deg lykke til!


Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Aldersforskjell i kjæresteforhold

Kjærester holder rundt hverandre (colourbox.com)

Er det sånn at kjærlighet ikke kjenner noen alder? Eller er det en utfordring at en kan gå på byen og ikke den andre? Kan det gå bra i et kjæresteforhold med stor alderforskjell, og hva er eventuelt utfordringene?

Skrivet av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer

Slik planlegger du daten din

Kinodate (colourbox.com)

En date trenger ikke å være komplisert. Her får du en rekke tips til aktiviteter dere kan gjøre og steder å dra på date.

Les mer

20 tegn på at DU er forelsket

20 tegn på at DU er forelsket

Her på ung.no får vi ofte spørsmål fra unge som lurer på om de selv er forelsket. I denne artikkelen vil du finne 20 tegn som kan tyde på at DU er forelsket!

Av Amalie, ungdomsjournalist, ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersforskjell
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersforskjell