Hopp til hovedinnholdet

Hvordan tar jeg mer kontakt med kjæresten?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Jeg har nylig fått meg en kjæreste. Vi holdt på å møttes i 3-4 måneder før vi ble kjærester og da ville vi ikke at noen skulle vite om det slik at folk i blandet seg eller spredde rykter om meg og han. Så da snakket vi ikke noe på skolen, bare på snapchat etter skolen som vil si vi snakket ganske lite (utenom da vi møttes). Nå er vi sammen og alle vet om det, men vi snakker veldig lite sammen på skolen og på fritiden. Han er ganske opptatt med skole og trening osv på fritiden så vi møtes ikke så ofte mellom man-fre. Men han sa selv at han syns vi snakker lite sammen og er lite sammen på skolen, og det er min feil. Jeg tør nesten ikke å iniativ og jeg er redd for å dumme meg ut foran han. Jeg har sagt det til han og at jeg skal prøve å bli bedre men jeg får bare ikke til å sende han melding på skolen f.eks. og spørre om vi skal møtes. Har dere noen tips til meg som kan hjelpe meg til å spørre, eller bli flinkere til å ta intiativ? Når vi først møtes snakker vi veldig mye (selvfølgelig).

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Først vil jeg bare si at det ikke kun er din skyld at dere ikke møtes så mye. Det er også hans ansvar å ta initiativ. Derfor synes jeg ikke du skal legge alt ansvaret på dine skuldre. 

Samtidig er det hyggelig at du vil gjøre en innsats. Kanskje trenger dere p bli litt tryggere på hverandre utenfor skoletid? Prøv å avtale en filmkveld i helgen når begge har tid :) Jeg legger ved linker som kan hjelpe!

Ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva skal vi snakke om?

Usikker jente (colourbox.com)

Er du redd for pinlig stillhet? Gruer du deg til daten fordi du ikke vet hva du skal snakke om? Ung.no gir deg tips til hva du kan snakke om med en du liker!

Av Hege, ungdomsjournalist ung.no

Les mer

Slik planlegger du daten din

Kinodate (colourbox.com)

En date trenger ikke å være komplisert. Her får du en rekke tips til aktiviteter dere kan gjøre og steder å dra på date.

Les mer

Er du redd for at kjæresten skal gjøre det slutt?

Par (www.colourbox.com)

Å være i et forhold kan både være tøft og fint. Å vite at du har en person som bryr seg om deg og setter deg først er en utrolig stor trygghet. Men hva hvis du begynner å tvile på at den andre fortsatt har følelser for deg?

Skrevet av ungdomsjournalist Tiril.

Les mer

Blitt uvenner? Slik ordner du opp.

To jenter med ryggen mot hverandre (www.colourbox.com)

Opplever du å bli behandlet urettferdig av vennene dine, eller har du kranglet med en venn? Her er noen gode tips til hvordan dere kan snakke godt sammen og kanskje løse problemet.

Skrevet av ungdomsjournalist Julie

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kjæreste
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kjæreste