Hopp til hovedinnholdet

Bekymret for kjæresten

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er en jente på 14 år og jeg har en kjæreste. Vi har vært sammen i 5 mnd og begynner derfor å kjenne hver andre ganske godt. Jeg er veldig bekymret for han. Det er fordi han sier han er veldig mye sliten. Han sier han sover lite og jeg har lagt merke til at han spiser sjeldent. Han har også sluttet å trene og har vært borte fra skolen en del ganger selvom han ikke er syk. Jeg lurer på om jeg burde snakke med en lærer eller helsesøster og om dette kan være symptomer på noe alvorlig. Hva kan jeg evt gjøre?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Så fint at du bryr deg og søker råd og informasjon på vegne av kjæresten din. Jeg vil støtte deg i det du tenker. Det er lurt å snakke med lærer eller helsesøster. Du kan også si det som du skriver her til kjæresten din. At du er bekymret for han og at du gjerne vil hjelpe. Det du beskriver kan bety at han sliter med noe som er viktig å ta tak i raskest mulig.

Følg han gjerne til legen hans eller helsesøster. Det kan være lurt å starte med å snakke om helse. Kanskje han trenger noen å snakke med etterhvert. Eller kanskje det er nødvendig at han trenger medisinsk behandling. Du kan også snakke med han om hva han tror han kan gjøre selv med sin situasjon og hva han trenger hjelp til fra andre. Når man har det vanskelig så er det viktig å få omsorg, kjærlighet og at noen har tid til å lytte. Det at du er kjæresten hans er nok mye hjelp i seg selv. Men kanskje det er vanskelig for han å gi deg det du trenger i forholdet når han sliter med seg selv? Snakk gjerne med en voksen du stoler på om hvordan dette er for deg. Du kan være en støtte og en god kjæreste. Men du kan sannsynligvis ikke klare å hjelpe han med alt han strever med. Oppfordre han eventuelt til å skrive til ung.no hvis han ikke vil snakke med noen nå.

Se også vedlagte artikler. Lykke til videre.

Vennlig hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Vennen min har det vanskelig - hvordan kan jeg hjelpe?

Trøster venninne (colourbox.com)

Ser du at en av vennene dine har det vanskelig? Har en venn betrodd seg til deg om noe som gjør deg bekymret? Slik kan du hjelpe.

Les mer

- Jeg har en venn som sliter skikkelig

Trøster venninne (colourbox.com)

Jeg har en venn som sliter veldig, hun orker ikke å være med på noe og er lei seg ut hele tiden. Hun har ikke sagt så mye, men jeg vet hun ikke har det godt.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse