Hopp til hovedinnholdet

Tør ikke si til folk at vi er sammen

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei Jeg har en kjæreste på 28 år, men jeg tør ikke å si til folk at vi er sammen. Jeg tør heller ikke legge det ut på facebook. Jeg er redd for hva andre vil mene om det forholdet. Jeg begynner å gråte og jeg føler jeg skuffer min kjæreste når jeg ikke tør. Hva kan jeg gjøre? Hilsen jente på 18 år

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Takk for at du skriver til oss!

Først og fremst skal du ikke ha dårlig samvittighet for at du ikke vil legge ut forholdet deres på facebook. Det er absolutt ikke alle som gjør dette og det er ikke noe unormalt ved å holde forholdet unna sosiale medier. Dette kan du vente med til du føler deg mer komfortabel. Jeg skjønner at du er redd for hva andre kommer til å mene. Det er jo en aldersforskjell mellom dere og det er forståelig at du tenker på hva andre synes om dette. Her må du forsøke å ikke la deg påvirke av andres fordommer og tanker. De vet jo ingenting om forholdet ditt eller hvordan du og kjæresten har det:)

Det viktigste er at dere to har det bra sammen:) Dere er begge voksne og ønsker å være sammen med hverandre. Ikke la deg påvirke av andre. Deres meninger angående aldersforskjellen deres burde ikke påvirke forholdet ditt. Når det er sagt, forstår jeg at du ønsker å holde litt tilbake.

Om det hjelper kan du jo eventuelt vente til du er litt eldre eller til du er ferdig på videregående. Da vil du kanskje ikke føle like mye på hva folk mener om forholdet deres. Men i utgangspunktet vil jeg oppfordre deg til å forsøke og ikke bry deg om hva andre tenker om aldersforskjellen og forholdet deres. Det er bare du og ham som kan vite hvor fint dere har det. Husk på det:)

Lykke til!

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Aldersforskjell i kjæresteforhold

Kjærester holder rundt hverandre (colourbox.com)

Er det sånn at kjærlighet ikke kjenner noen alder? Eller er det en utfordring at en kan gå på byen og ikke den andre? Kan det gå bra i et kjæresteforhold med stor alderforskjell, og hva er eventuelt utfordringene?

Skrivet av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Hva kan man forvente av seg selv og kjæresten i et forhold?

Kjærester (colourbox.com)

Kjærlighet er fylt med forventninger og håp. Men hvordan vet man om man forventer for mye? Hva bør man forvente av en kjæreste, og hva kan man forvente av seg selv?


Skrevet av ungdomsredaksjonen

Les mer

10 tips for et godt forhold

Kjærestepar (colourbox.com)

Noe av det hyggeligste i verden er å ha kjæreste, men det er ikke alltid lett. Mange tror kanskje at det å få en kjæreste er den mest krevende delen, men å opprettholde et forhold kan være like utfordrende. Så hvordan gjøre det?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersforskjell
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersforskjell