Hopp til hovedinnholdet

Redd for å miste henne, hva skal jeg gjøre?

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg og en jente er så utrolig nærme på å bli sammen nå. Vi begge har helt sinnsykt sterke følelser for hverandre. Men jeg kjenner på ett eller annet som får meg til å gråte ofte og jeg blir redd. Det er som om hver gang hun ikke er med meg så føles alt helt tomt og det er skikkelig vanskelig. Det er verre når vi avtaler noe, men så ender det opp med at en av oss ikke kan og jeg blir helt paranoid av det. Jeg vet at hun har sterke følelser for meg, for hun er flink på å vise det og vi trenger virkelig hverandre, men jeg er livredd for at det skal endre seg. Jeg gråter veldig ofte og har det så tungt fordi jeg er redd for å miste henne. Hva skal jeg gjøre?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Takk for at du skriver til oss!

Det er ikke uvanlig å kjenne på mange følelser når man er forelsket. Du har jo veldig sterke følelser for denne jenta og det er ikke rart at du er redd for å miste henne. Her må du likevel være litt "streng" med deg selv. Det er flott at du virkelig ønsker å være med henne, men det vil bli veldig slitsomt for deg om du skal være konstant redd for å miste henne. Dette er jo risikoen i ethvert forhold, men det blir utrolig energitappende om man skal bekymre seg for dette hele tiden.

Prøv å ikke ta sorgene på forskudd. Det er jo ingen grunn til at du skal miste henne. Dere er i starten av et forhold og dere har begge to utrolig sterke følelser for hverandre. Prøv heller å sette pris på dette:)

Om du tror det kan hjelpe, kan det være en mulighet å snakke med denne jenta om hva du føler. Det er jo utrolig slitsomt å gråte og være redd såpass mye, og kanskje hun kan få deg til å fokusere mindre på disse følelsene. Hun virker jo veldig flink til å vise deg hva hun føler, så kanskje hun også kan betrygge deg når det gjelder frykten din.

Lykke til:)

 

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

10 tips for et godt forhold

Kjærestepar (colourbox.com)

Noe av det hyggeligste i verden er å ha kjæreste, men det er ikke alltid lett. Mange tror kanskje at det å få en kjæreste er den mest krevende delen, men å opprettholde et forhold kan være like utfordrende. Så hvordan gjøre det?

Les mer

Hva kan man forvente av seg selv og kjæresten i et forhold?

Kjærester (colourbox.com)

Kjærlighet er fylt med forventninger og håp. Men hvordan vet man om man forventer for mye? Hva bør man forvente av en kjæreste, og hva kan man forvente av seg selv?


Skrevet av ungdomsredaksjonen

Les mer

Er du redd for at kjæresten skal gjøre det slutt?

Par (www.colourbox.com)

Å være i et forhold kan både være tøft og fint. Å vite at du har en person som bryr seg om deg og setter deg først er en utrolig stor trygghet. Men hva hvis du begynner å tvile på at den andre fortsatt har følelser for deg?

Skrevet av ungdomsjournalist Tiril.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Mest for guttene
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om mest for guttene