Hopp til hovedinnholdet

Skal jeg ignorere han eller har vi en sjanse?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Jeg har et lite problem. Jeg er snart 16 år og går på speidern. En av speiderlederne mine er 8 år eldre enn meg. Jeg har en sterk følelse av at han er forelsket i meg. Han ser på meg konstant og skal alltid legge armen sin rundt meg. Moren min sa til meg for litt siden ut av det blå at han var forelsket i meg. Jeg er forelsket i han. Jeg vet ikke helt hva jeg skal gjøre. Han bor for tiden i Bergen, så jeg har ikke sett han på en stund. Han flytter hjem til våren. Jeg syns det er problematisk slik det har blitt. Jeg liker han veldig godt, men syns det er veldig kleint når han skal ta på meg hele tiden. Jeg vet ikke hvordan dette kommer til å utarte seg videre. Jeg blir stadig eldre, så aldersforskjellen blir mindre synlig og akseptabel, og han tørr mer. Jeg er redd for at de andre voksne skal legge merke til det, men samtidig vil jeg bare være med han. Jeg er forelsket i han, og jeg tror det er gjensidig. Skal jeg ignorere han? Eller har vi en sjanse?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Takk for at du skriver til oss!

Det meste er mulig bare man går inn for det. Dersom du virkelig ønsker å satse på denne gutten og mener at det er verdt å gi det et forsøk, burde du bare hoppe i det:) Dere har jo begge to følelser for hverandre og da kan det absolutt være verdt å gi det en sjanse. Jeg skjønner at dette er en vanskelig situasjon med tanke på både alder og avstand. Uansett hva du bestemmer deg for er det viktig å huske på at dette kun handler om dere to. Selv om andre har meninger og fordommer, betyr ikke det at forholdet deres ikke har en sjanse. Det er din og han sine meninger som betyr noe. 

Dersom du kommer frem til at det ikke er verdt det og at du ikke ønsker å gi det en sjanse, kan det være en idé å ta litt avstand. Vær klar på hva du føler rundt situasjonen og ikke oppmuntre til noe. Men som sagt; dette er en beslutning du må ta på egenhånd, basert på hva du føler og ønsker. Det er nok ingen som kan ta dette valget for deg. Det er jo bare du som kan vite hva du føler for denne gutten og om du ønsker å satse på han:)

Lykke til!

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Aldersforskjell i kjæresteforhold

Kjærester holder rundt hverandre (colourbox.com)

Er det sånn at kjærlighet ikke kjenner noen alder? Eller er det en utfordring at en kan gå på byen og ikke den andre? Kan det gå bra i et kjæresteforhold med stor alderforskjell, og hva er eventuelt utfordringene?

Skrivet av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer

20 tegn på at DU er forelsket

20 tegn på at DU er forelsket

Her på ung.no får vi ofte spørsmål fra unge som lurer på om de selv er forelsket. I denne artikkelen vil du finne 20 tegn som kan tyde på at DU er forelsket!

Av Amalie, ungdomsjournalist, ung.no

Les mer

Forelsket? Ta det første steget!

Forelsket (colourbox.com)

De fleste har opplevd det. Du liker noen, men aner ikke hvordan du skal få han eller henne til å legge merke til deg. Hva gjør du? Få tips og les også hva andre har spurt om her!

Les mer

20 tegn på at han/hun liker deg

Forelsket jente (colourbox.com)

Mange opplever stadig følelsen av å være hodestups forelsket, og at det ikke er noe man ønsker mer enn at den du er forelsket i skal føle det samme for deg! Men hvordan vet du om en person liker deg eller ikke?

Av Signe, ungdomsjournalist ung.no

Les mer

Avstandsforhold

Jente er forelska

Avstandsforhold er vanskelig, og kan være utrolig kjipt. Men hva gjør du hvis du eller kjæresten må reise bort eller flytte? Hvordan kan man få et avstandsforhold til å fungere? Og skal man gidde?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersforskjell
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersforskjell