Hopp til hovedinnholdet

Kjæresten skal slå opp, hva skal jeg gjøre?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei jeg har en kjæreste som jeg er så forelska i. Det har skjedd mye. Bffen min styrer forholdet vårt. Han flørter mye med andre jenter og har blitt kyssa og fått nudes. Jeg vet jeg burde slått opp for lengesiden, men jeg er så forelska. Bestevennen min og han har chatta mye og jeg fikk se meldingene og han liker meg ikke. Jeg spurte hann hvorfor han er med meg hvis han ikke liker meg og hvorfor hun styrer forholde vårt. Han svarte at han ikke ville såre meg. Jeg vurderer å dkå opp men jeg elsker han og han blir sammen med bestevennen min hvis jeg slår opp. Dette er et stort valg. Alt tyder på at jeg burde slå opp men jeg boir knust når han ikke er min og er m andre jenter og blir sammen med bestevennen min. Jeg fikk melding akurat om at han dkal slå opp på tirsdag. Jeg er knidt jeg kan ikke gjøre noe med det. Jeg har vurdert selvmord flet ganger fordi ting er for vanskelig. Jeg har tusen andre men akuratt nå er dette den. Verste. Pleas hjelp meg.!!!!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Takk for at du skriver til oss!

Jeg skjønner at dette er en utrolig vanskelig situasjon. Det er alltid leit når forholdet ikke går så bra som man ønsker. Ut fra det du forteller virker det dessverre som om forholdet kommer til å ta slutt - uansett hva du velger å gjøre. Jeg tror også at dette vil være det beste for deg ettersom forholdet er grunnen til at du er såpass mye trist.

Jeg skjønner at du er utrolig forelsket i kjæresten din, men når han ikke føler det samme, er det ikke vits i å fortsette forholdet. Du fortjener en sjanse til å gå videre og finne noen som setter pris på deg for den du er. Det er utrolig kjipt for deg at han og bestevenninnen din har fått så god kontakt, men dessverre kan du ikke bestemme over dem. 

Det er også utrolig viktig at du får snakket med en profesjonell om hvordan du har det. Det er utrolig leit at du har det så kjipt og dette er det viktig at du snakker om. Forklar helsesøster eller en psykolog hvordan du har det. Å vurdere selvmord er utrolig alvorlig og det er viktig at du får profesjonell hjelp med en gang.

Ikke vær redd for å spørre om hjelp. Du har det vanskelig og da er det viktig at du kan få støtte og hjelp fra de rundt deg. Forsøk å legge kjæresten din bak deg. Du fortjener å være med noen som bryr seg om deg. Jeg skjønner at dette er utrolig vondt, men tiden leger heldigvis de fleste sår:)

Les gjerne gjennom artiklene under for å få flere tips!

Lykke til!

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva kan man forvente av seg selv og kjæresten i et forhold?

Kjærester (colourbox.com)

Kjærlighet er fylt med forventninger og håp. Men hvordan vet man om man forventer for mye? Hva bør man forvente av en kjæreste, og hva kan man forvente av seg selv?


Skrevet av ungdomsredaksjonen

Les mer

Kjenner du noen som er i et usunt forhold?

Noen holder hånda foran munnen på ei jente (colourbox.com)

Si ifra om du tror en du kjenner er utsatt for trusler eller vold. Det handler ikke om hvor mye som skal til for at du skal varsle, men hvor lite. Sjekk faresignalene her.

Les mer

Er du redd for at kjæresten skal gjøre det slutt?

Par (www.colourbox.com)

Å være i et forhold kan både være tøft og fint. Å vite at du har en person som bryr seg om deg og setter deg først er en utrolig stor trygghet. Men hva hvis du begynner å tvile på at den andre fortsatt har følelser for deg?

Skrevet av ungdomsjournalist Tiril.

Les mer

Noe som plager deg i forholdet? Snakk om det!

Trist jente krangler med kjæresten (www.colourbox.com)

For at et forhold skal fungere, er det viktig å kunne snakke med hverandre - både om det som er fint og om det som er vanskelig.

Skrevet av ungdomsjournalist Julie

Les mer

Selvmordstanker

Har du selvmordstanker er det viktig at du snakker om problemene dine med noen av dine nærmeste! Du trenger ikke å ha det vondt. Selv om alt føles svart finnes det løsninger på mer enn du tror. Har du ingen å prate med, må du ikke være redd for å oppsøke profesjonell hjelp.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Mest for jentene
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om mest for jentene