Hopp til hovedinnholdet

Alle vennene mine har kontakt med gutter, men ikke jeg. Hva gjør jeg?

Jente 18 år
 

Spørsmål

har et problem med at alle venninnene mine, holder på med noen, har type eller har haugevis med gutter løpende etter seg. dette syns jeg er litt frustrerende fordi jeg føler meg som en super uattraktiv og ukul person. uten at venninne ine i det hele tatt prøver kommer de i kontakt med gutter 24/7. jeg føler meg veldig uttafor for da kan ikke jeg akkurat bli med i samtalen. alle vennene mine har også hatt sex. det kunne jeg også tenkt meg, men det er ikke noe jeg vil gjøre med hvem som helst. pga. alt dette får jeg veldig dårlig selvtillit,da jeg føler jeg har 0 kjangs på noen som helst, siden alle er mer erfarne, flinkere og rett og slett bedre enn meg på alle måter når vennene mine snakker om disse temaene føler jeg at jeg går glipp av noe veldig spennende. jeg er kresen når det kommer til gutter, og føler ofte at jeg ikke har en overgjennomsnittet bra kjemi med en spesiell fyr jeg kunne tenkt meg å hatt noe med å gjøre. hjelp?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Jeg forstår det sånn at alle vennene dine har gutter etter seg, og alle har hatt sex. Du derimot, har ikke det. Du føler derfor deg uattraktiv og ukul på grunn av dette, og føler du går glipp av noe. 


Jeg skjønner godt at dette kan være en ubehagelig følelse, men jeg synes ikke du trenger å føle deg slik som du gjør. Jeg vet at det er lett å si det, men vanskelig å utføre. Man kan ikke velge hva man føler, men man kan velge hvordan man ser på situasjonen. Tankene er viktige for hvordan en situasjon blir for en selv, så det er viktig å tenke på. 

Du må huske på at ting skjer i god tid. Du sier at du ikke føler at du har møtt en gutt du har over gjennomsnittet god kjemi med enda. Om du fortsetter å se etter en slik gutt, og du fortsetter å holde motet oppe, finner du nok en slik gutt til slutt. Så lenge du ikke mister håpet, går det nok fint. 

Om dette ikke funker, kanskje du kunne prøvd å justere kravene dine litt. Ikke mye, men litt. Kanskje du leter etter noen som er magisk og utenomjordisk, hvilket da gjør det vanskelig for en gutt å måle seg. Hvis du leter etter god kjemi, god oppførsel og en som er fin, så har du en solid fyr du kan utforske mer med. Det kan også hende du må gi en gutt en ordentlig sjanse, og at du kanskje gir deg for fort. God kjemi kan ta to sekunder å utvikle, eller så kan det ta lengre tid. 

Jeg tror nok dette ordner seg. Alt skjer i god tid, og du kommer også til å oppleve disse tingene en dag, så lenge du gir gutter en sjanse og er åpen. Det er også helt greit å være jomfru og ikke ha gutter etter seg når man er 18, så prøv å tenk at du gjør ting på din egen måte. Jeg skal legge en del artikler til under, som jeg sterkt anbefaler at du leser. Lykke til!

Hilsen ungdomsredaksjonen. 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan få noen til å like deg

Omriss av tegnet hjerte (www.colourbox.com)

Råd for å få noen du liker til å like deg og kanskje til og med bli din kjæreste.

Av Emilie, ungdomsredaksjonen, ung.no

Les mer

Sex som DU vil

Trist jente ligger på senga (colourbox.com)

Sex kan være deilig, energigivende og styrkende dersom alt stemmer, begge har lyst og forholdet er godt og trygt. I andre situasjoner kan sex bli helt feil, ødeleggende og vondt.

Les mer

Nedsatt funksjonsevne og sex

Foto: Brian Cliff Olguin/Unge funksjonshemmede,Jegelsker.blog.

Kroppen fungerer ofte litt annerledes når man har en funksjonsnedsettelse eller en kronisk sykdom, men følelser og tanker om sex og forelskelser har de fleste mennesker til felles.

Av ungefunksjonshemmede.no

Les mer

Å ikke ha kjæreste

ikke kjæreste (colourbox.com)

For mange er det rett og slett ikke rett å ha kjæreste. Kanskje er det bare ikke rett tidspunkt, kanskje har man ikke tid, eller kanskje man bare liker friheten med å være singel!?

Av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer

Jeg har aldri vært forelsket

Jente står inntil veggen og tenker (colourbox.com)

Noen ganger kan det virke som om alle rundt deg er forelsket, men hva skal du gjøre når du ikke opplever å bli forelsket selv? Er det unormalt? Og hva skal til for å bli forelsket? 

Skrevet av ungdomsredaksjonen

Les mer

Sex første gang - Seksuell debut

Par i senga

Når er jeg klar for å ha sex første gang? Det er et spørsmål mange stiller seg.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex