Hopp til hovedinnholdet

Betyr aldersforskjell noe?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg har truffet en gutt som er kjempesnill. Han har fantastisk personlighet og behandler meg veldig bra! Jeg tror han liker meg og jeg tror jeg liker han. I går klinte vi. Problemet er at jeg er snart 17, mens han ble 21 i april. 4 år eldre liksom. Jeg har løyet til foreldrene mine og sagt at han går på VGs i Jessheim og er 18 år. Jeg tørr ikke si hvor mye eldre han egentlig er. Jeg er veldig redd for at jeg ikke får være med han hvis jeg sier sannheten. Han er verdens snilleste, morsomste og vi ler så mye sammen. Vi er like rare begge to og jeg vil ikke gi slipp på han. Hvordan kan jeg ordne opp i dette og er alder bare et tall? Hvor ille er det at han er såpass mye eldre?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Takk for at du skriver til oss!

Jeg skjønner at dette er en stressende situasjon. Fire år aldersforskjell kan virke ganske mye akkurat nå, men etterhvert som man blir eldre vil ikke aldersforskjellen bli like tydelig. Akkurat nå er dere jo på forskjellige steder i livet, men etterhvert som man begynner å jobbe og studere vil nok de færreste tenke over aldersforskjellen. Alder behøver ikke å være avgjørende. Det viktigste er jo at dere er trives sammen og har det hyggelig. Alder behøver ikke å være mer enn bare et tall. 

Jeg tror likevel det kan være lurt å fortelle foreldrene dine om hvor gammel denne gutten er. Jo lenger du lyver om det, jo verre vil det bli når du først skal fortelle dem sannheten. En mulighet kan være å la foreldrene dine møte denne gutten først, slik at de får sett hvor hyggelig og omtenksom han er. Dessuten er det jo ikke sikkert at de kommer til å reagere på aldersforskjellen. Kanskje de ikke synes at det spiller en stor rolle? Det viktigste er at du får frem hvor bra dere har det sammen og hvor godt du liker han. Det vil nok absolutt hjelpe om de også får se hvor bra han behandler deg:)

Jeg tenker ikke at det er spesielt ille med 4 års aldersforskjell. Prøv å ikke stresse for mye over dette. Som sagt; det viktigste er at dere har det fint sammen. 

Les gjerne gjennom artiklene under for å få flere tips:)

Lykke til!

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Aldersforskjell i kjæresteforhold

Kjærester holder rundt hverandre (colourbox.com)

Er det sånn at kjærlighet ikke kjenner noen alder? Eller er det en utfordring at en kan gå på byen og ikke den andre? Kan det gå bra i et kjæresteforhold med stor alderforskjell, og hva er eventuelt utfordringene?

Skrivet av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting!

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Er det vanskelig å snakke med foreldrene dine om personlige ting? Det er ikke så rart. Jo eldre du blir, jo mer avstand opplever du nok til dem og det er normalt. Men foreldre er ikke like håpløse som du tror.

Les mer

10 tips for et godt forhold

Kjærestepar (colourbox.com)

Noe av det hyggeligste i verden er å ha kjæreste, men det er ikke alltid lett. Mange tror kanskje at det å få en kjæreste er den mest krevende delen, men å opprettholde et forhold kan være like utfordrende. Så hvordan gjøre det?

Les mer

Hva kan man forvente av seg selv og kjæresten i et forhold?

Kjærester (colourbox.com)

Kjærlighet er fylt med forventninger og håp. Men hvordan vet man om man forventer for mye? Hva bør man forvente av en kjæreste, og hva kan man forvente av seg selv?


Skrevet av ungdomsredaksjonen

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersforskjell
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersforskjell