Hopp til hovedinnholdet

Jeg er en jente på 15år. Jeg har en kjæreste som jeg er utolog glad og forelsket i, men han er 24

Jente 15 år
 

Spørsmål
Hei jeg er en jente på 15år. Jeg har en kjæreste som jeg er utolog glad og forelsket i, men han er 24. Faren min døde 5år siden, så det er bare mamma som tar vare på meg og søstern min. hun har ringt ham og sagt ingen kontakt, og hun har fortalt meg det. hjertet mitt bare knuste, det går ikke ann at jeg ikke har noe kontakt med ham på 3 år så plutselig blir sammen med ham igjen. Kan mamma virkelig gjøre dette. alt jeg gjør hele dagen er å gråte. jeg orker ikke være her lenger, jeg vil flytte ut, men det hadde hun sagt nei til. Jeg elsker ham virkelig, med hele hjertet mitt og kan ikke tenke meg å ikke snakke med ham på 3 år. Jeg har jo rett till å ha sex med hvem jeg vil når jeg er 16. Da burde jeg vel ha lov til å ha den kjæresten jeg vil. 1år kan jeg greie, selv om jeg må lyve... jeg orker ikke være uten ham. Har egentlig ikke noen andre å snakke med, han er den eneste som forstår meg. Det er vel noe jeg kan gjøre...? Vær så snill hjelp meg. Jeg vet ike hva jeg skal gjøre, vært ulykkelig lenge. endelig blir jeg glad og hun tar det vekk fra meg. Jeg vet at hun gjør det hun syntes er best, men hun sier at dette forholdet er direkte galt. Bare fordi han er eldre. Det er den eneste grunnen. Trenger hjelp fort. Fint om du kunne svare så raskt som mulig!
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Jeg forstår jo at du er lei deg nå, siden du var så forelsket i denne gutten, men jeg kan også forstå moren din som syns at han er altfor gammel for deg.  Det er mulig at han er en skikkelig og hyggelig gutt, men han er jo på et helt annet "sted" i livet, og jeg blir alltid litt skeptisk når så gamle gutter/menn blir kjæreste med så unge jenter som deg.  -Det blir antagelig moren din også, og som du selv sier, så vil hun nok ditt beste.

Jeg vil nok oppfordre deg til å prøve å følge rådene fra moren din i denne saken, og prøve å finne bra innhold i livet som kan gjøre at du kommer over ham.  Prøv å være med venner, prate med dem og ha det gøy, så vil nok sorgen over dette blekne sakte men sikkert. 

Jeg har tro på at du kan finne deg en god kjæreste igjen som også kan være god, støttende og forståelsesfull, men som er mer på din egen alder og som da kan aksepteres av moren din også.

Hvis du har det vanskelig og er veldig lei deg, så kan du kanskje ta en prat med helsesøsteren på skolen din eller på helsestasjon for ungdom, eller kanskje med en tante, en venninde eller en annen du har tillit til.  -Jeg tenker at det jo faktisk også kan være litt ekstra sterkt for deg å måtte bryte med denne kjæresten som du føler du har funnet trygghet hos.  Når man har mistet en nær og kjær slik du har gjort med pappa, så kan man bli litt ekstra sårbar i situasjoner som brudd med kjæreste bl.a.  -Dette kan du kanskje prate litt med helsesøsteren om også.

Ha det godt videre!

Vennlig hilsen helsesøster
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersforskjell
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersforskjell


Quiz: Hva vet du om trafikkregler?

Hva er minste lovlige mønsterdybde på sommerdekk?