Hopp til hovedinnholdet

Venner gjennom  sosiale medier. Mamma vet og vil ikke at vi skal fortsette.

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg aner virkelig ikke hva jeg skal kalle dette men tar Lov og rett. Ok, jeg fik Ken venn på Snapchat som var tydeligvis 3 år eldre enn meg. Og vi ble veldig nærme venner og er rett og slett ett par i dag. Han blir 18 snart og ja. Vi har vært sammen før men han slo opp for han ble full og behandlet meg dårlig. Etter en grusom land tid etter alt snakker vi og han beklaget seg meget. Vi ble sammen igjen og prøver nå men mamma har vist om dette og likte det ikke. Da vi slo opp sa hu jeg ikke skulle være noe mer med han mener er sammen igjen. Jeg kan ikke fortelle mamma eller familien om han fordi vi er Kristene og de er strenge så jeg må vente på han. Siden ham er 18 er han voksen snart og jeg er litt sånn redd for alt mulig fordi jeg er kjempe glad i han og jeg vil møte han på ekte og alt det der. Men dere ser mine problemer plz gi meg noen råd

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei takk for at du kontakter Ung.no. Har du og mamma snakket ordentlig om hva som er årsaken til at hun ikke vil at dere skal være sammen ? Det tenker jeg må være avklart.
Du forteller at han vil du treffe på ekte. Har dere kun vært venner på sosiale medier kan det være lurt å fortsette på den måten. Du har større rettigheter når du har fylt 16 og du har større råderett over egen kropp. Jeg mener ikke da å oppfordre til å gjøre alt du har lov til som 16 åring. Du må stå for dine egne handlinger og samfunnet forventer en modenhet hos deg til å takle mye av det "Rare" som er i sosiale  settinger utenfor nett . 
Er han en som vil bli kjent med deg utenfor nettet har han tid til og er villig til  å vente og fortsette å ha deg som venn på  sosiale nettsider.
Ta og en titt på artiklene jeg har lagt med.  

Lykke til Vennlig  hilsen helsesøster.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer

Å ha kjæreste

par (colourbox.com)

Det er godt å ha en kjæreste! En som er din, og ingen andres. Men hva er det som er så bra med kjærester? Hva synes du? Del dine erfaringer i kommentarfeltet!

Av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer

Aldersforskjell i kjæresteforhold

Kjærester holder rundt hverandre (colourbox.com)

Er det sånn at kjærlighet ikke kjenner noen alder? Eller er det en utfordring at en kan gå på byen og ikke den andre? Kan det gå bra i et kjæresteforhold med stor alderforskjell, og hva er eventuelt utfordringene?

Skrivet av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersforskjell
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersforskjell