Hopp til hovedinnholdet

Forelsket i en som er 2 år yngre?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Måtte velge emne venner for det sto ikke forelskelse noen sted men nok om det. jeg er 17 år altsa 01, men jeg har mange venner som er 03, noe som er veldig koselig. MEN! jeg har en kompis som er 03. Har vert venner i 2 år nå, og jeg har alltid elsket å være med han Men jeg har det siste året følt det på en annen måte når vi møtes. Når han gir meg en klem så vil jeg også kysse han noe jeg ikke kan, og jeg tørr ikke å si det til han. Jeg har nevnt det til en venninnde av meg og hun sier bare " vi skal være kjærester og like gutter som er eldre enn oss ikke yngre" men jeg kan jo ikke bestemme hvem jeg elsker. mitt spørsmål til dere er: HJELP! hva skal jeg gjøre med han? Skal jeg bare holde munn? Skal jeg høre på venninda mi? blir det feil om jeg er keen på en som er 2 år yngre? Håper på svar så fort som mulig;)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Så fint at du har funnet en gutt du har følelser for. 2 år er ikke veldig stor aldersforskjell.

Lytt til hjertet ditt og gjør det du føler er riktig. Kanskje han også har følelser for deg? Flørt litt med han og se hvordan han reagerer på det. Til eldre dere blir jo mindre vil aldersforskjellen oppleves. Kanskje han er tidlig utviklet og moden for alderen?

Det er greit om du er forelsket og blir kjæreste med han hvis dere liker hverandre. Du må ta hensyn og ikke legge noe press på man med tanke på seksualitet. Ta tiden til hjelp så kanskje det blir naturlig å snakke med han om dette etterhvert. Se vedlagte artikler.

Lykke til med kjærligheten.

Vennlig hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Sex og aldersgrenser

sex - illustrasjon

Den seksuelle lavalderen i Norge er 16 år. Denne aldersgrensen er satt for å sikre at voksne ikke skal ha sex med personer under 16 år, og for at barn og ungdom ikke skal debutere seksuelt før de er klare for det psykisk og fysisk.

Les mer

Aldersforskjell i kjæresteforhold

Kjærester holder rundt hverandre (colourbox.com)

Er det sånn at kjærlighet ikke kjenner noen alder? Eller er det en utfordring at en kan gå på byen og ikke den andre? Kan det gå bra i et kjæresteforhold med stor alderforskjell, og hva er eventuelt utfordringene?

Skrivet av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer

Ung.nos flørteskole

Kyss bak en ballong (colourbox.com)

Forelsket? Frustrert? I denne artikkelen gir vi deg gode flørtetips som kanskje kan hjelpe deg med å kapre drømmegutten eller -jenta.

Les mer

Zelda om forelskelse

Zelda © Lina Neidestam, distr. strandcomics.no

Forelsket som Zelda og klarer ikke tenke på noe annet? Eller har du ikke kjæreste og er litt miisunnelig? Les mer på emnet "Forelskelse" her på ung.no.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersforskjell
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersforskjell