Hopp til hovedinnholdet

Jeg har bestandig tent på noen som er eldre enn meg selv og jeg vil gjerne ha en som er det, jeg må da kunne bestemme over det selv?!

Jente 16 år
 

Spørsmål
Jeg er forelsket i en fyr som er en del eldre enn meg og jeg synes han er dritsexy, kul og jeg liker han for den han er, jeg har alltid likt eldre menn, jeg ser ikke han som en farsfigur men heller mer som en ledsager, men noen venner sier jeg må finne meg en på min egen alder, men jeg synes at gutter på min alder er ikke like tiltrekkende, de er så umodne, jeg har bestandig tent på noen som er eldre enn meg selv og jeg vil gjerne ha en som er det, jeg må da kunne bestemme over det selv?!
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Det er jo ingen andre som kan bestemme over følelsene dine, men de kan gi deg velmente råd, og så er det opp til deg å vurdere om rådene er noe som kan være bra for deg å lytte til og følge.

Det å ha et forhold til en som er mye eldre (jeg vet jo ikke akkurat hvilken aldersforskjell du prater om), vil innebære en del andre ting enn det å ha en kjæreste som er omtrent jevnaldrende.  Jeg tenker at det er viktig at du veier ulempene opp mot fordelene og at du tar hensyn til DINE behov videre.

En som er mye eldre, er ofte på et annet "sted" i livet, har andre erfaringer, har annen livsstil, annen form for festing, kanskje også jobb og et større ønske om å etablere seg mer fast, venner som også er i en annen livsfase o.s.v.  -Du får selv vurdere nøye alle disse elementene før du gjør et valg om å innlede et forhold.

Vennlig hilsen helsesøster
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersforskjell
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersforskjell


Quiz: Hva vet du om stat og kommune?

Når fikk Norge egen grunnlov?