Hopp til hovedinnholdet

Hei, jeg er ei jente på 15 år, og jeg har fire store problemer. Jeg er forelska i læreren min,

Jente 15 år
 

Spørsmål
Hei, jeg er ei jente på 15 år, og jeg har fire store problemer.
Jeg er forelska i læreren min, jeg har tidligere vært forelska i en anna lærer, men siden hun begynte på en annen job i byen jeg bor i har jeg ikke sett ho på et halvt år snart.
Ho læreren jeg var forleska i var veldig snill, søt og morsom. Når hun jobbet på skolen min så fikk vi øyekontakt som ofte varte lengere en den gjorde med andre, og det var ofte hun som søkte øyekontakt. Bare når jeg tenker på dette får jeg en liten klump i magen min, men det er bare fordi jeg savner ho litt. Er jeg skrudd i hodet?

Etter at ho slutta så fikk vi en ny lærer, og han er så snill, kjekk og grei så det nesten renner over. Jeg har prøvd og få øyekontakt med han, men det har aldri skjedd. Og jeg vet at det ikke kommer til å bli noe av denne forelskelsen, og det gjør litt vondt. Men hver dag ser jeg fortsatt fram til å støte på han. Når han hjelper meg med oppgavene på skolen kjenner jeg hjertet slå ekstra hardt. Hva bør jeg gjøre?

Dette har ingen ting med disse forelskelsene å gjøre, men det er et anna problem jeg har.
Jeg tror at en gutt i paralell klassen er forelska i meg.
Han har nettop flyttet hit og han klenger litt på meg etter skoletid når vi venter på bussen. Han er naboen min så vi tar samme buss, og når jeg setter meg på bussen sitter han alltid rett bak meg. Hver gang han ser meg så får han et fårete utrykk i ansiktet og han oppfører seg helt rart. Han små tøffet seg litt ved og kaste en snøball på meg og vennina mi, men når han kasta på meg kom han bort og børsta snøen av og sa hei til meg. Han snakker om de mest åpenbare ting, og når jeg ser på han når han snakker til meg blir han helt fjærn og viker med øynene. Er han forelska, eller innbiler jeg meg det?

Så har jeg en lærer som er kontakt læreren min.
Når jeg er rundt han føler jeg meg utilpass, fordi jeg føler liksom at han gransker utseendet mitt, siden han noen ganger flytter blikket nedover og opp igjen. Han prøver og oppnå øyekontakt som jeg synes er litt ubehagelig. Når han tar et skritt nærmere meg for å høre litt bedre (er litt gammel) så tar jeg ofte et skritt unna fordi jeg liker ikke helt at han står nærme meg. Jeg synes dette er litt ubehagelig. Men han var egentlig ikke kontaktlæreren min før heller, så dette prblemet er litt nytt for meg. Han ble kontakt læreren min siden den tidligere fikk kreften tilbake. Men er det jeg som overreagerer?
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, takk for spørsmålene dine, jeg skal svare deg så godt jeg kan. Først - det er helt normalt og ganske vanlig å bli forelsket i læreren sin. Samtidig som du beskriver dette, skriver du at du vet det ikke vil bli noe av denne forelskelsen. Det er bra - selv om jeg kan forstå at det føles leit for deg som er forelsket. Det er nemlig både for stor aldersforskjell og for stor forskjell på hvor dere er i livene deres til at det bør bli noe forhold mellom lærer og elev. Svaret på ditt første spørsmål blir derfor at du ikke skal gjøre noen ting, bortsett fra å være glad for at du har en lærer du liker så godt og kose deg over litt ekstra spenning i hverdagen.

Jeg er enig med deg i at det høres ut som om nabogutten er interessert i deg. Det er vel hyggelig? Kanskje du skal være litt grei mot ham, bli kjent og finne ut om dette er noe for deg?

Så til kontaktlæreren din. Det er ikke sikkert at han måler deg med blikket slik du opplever det, kanskje viser han deg bare helt normal interesse som du tolker litt feil? Likevel synes jeg det er helt greit at du rygger hvis du føler at han kommer for nær. De fleste mennesker har en sone rundt seg hvor de ikke ønsker så mange innenfor. Når du kjenner at noen tråkker over denne grensen uten at du ønsker det, er det helt greit å trekke seg unna. Du bestemmer hvem du vil ha nær deg. Det er mange måter å gjøre dette på uten å være uhøflig eller såre noen.

Vennlig hilsen helsesøster.
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse


Quiz: Hva vet du om mobbing?

Hvor skjer mesteparten av mobbing?