Hopp til hovedinnholdet

Vet ikke om jeg liker en gutt! Og er det et problem at han er upopulær?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei, jeg har en venn (gutt) som jeg i det siste har begynt å snakke litt med. Han er ikke veldig populær og er litt merkelig, og jeg er sånn helt vanlig populær. Jeg har hørt av noen andre at han liker meg og jeg er veldig usikker på om jeg liker han eller ikke. Hvordan kan jeg evt finne ut av det? Jeg er også redd for at folk vil se ned på meg o jeg blir sammen med han. Tenk om vi slår opp også vil ingen snakke med meg. Håper på svar:) Hilsen usikker jente.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Jeg forstår det sånn at du har hørt at det er en gutt som kanskje liker deg litt, som du har begynt å snakke med i det siste. Du sier at han er litt rar og kanskje litt upopulær. Du lurer nå på hvordan du skal finne ut om du liker han tilbake, og hva du gjør i forhold til at han er litt upopulær. 


Du sier at mange kanskje ser på han som litt merkelig, og han er ikke særlig populær. Du sier derimot at du er ganske greit populær, og at du er litt bekymret for hva du skal gjøre om du finner ut at du liker han og vil bli sammen med han, med tanke på hva andre kommer til å synes om det. 

Det kan hende folk ikke nødvendigvis hadde forstått at dere skulle bli sammen med en gang, men det kan hende folk blir vant til det med tid. Jeg tror nok ikke folk hadde fryst deg ut om dere ble sammen, om disse menneskene er dine ekte venner. Om de fryser deg ut synes jeg det er veldig dårlig av dem, fordi de baserer det da bare på fordommer de har om noen de ikke kjenner så godt. 

Videre til hvordan du skal finne ut av om du liker han eller ikke, så er det mange måter man kan gjøre det på. Prøv å kjenn godt etter på hva du føler når du tenker på han. Får du litt sommerfugler i magen når han sender deg en melding, og blir du litt glad eller nervøs av å tenke på han? Når du tenker på han, er det mest positive eller negative følelser? Om det er mye positive følelser og du tenker mye på han, er det godt mulig du har følelser for denne gutten. 

Uansett synes jeg du har lov til å ta deg god tid til å se an hva du føler for denne gutten. Hva du og denne gutten har eller ikke har mellom dere er deres sak, og jeg synes ikke du skal bekymre deg for hva andre tenker om det. Bare fokuser på deg selv og hva du føler, og så ser du det an over tid. 

Jeg tror nok dette ordner seg. Jeg skal legge noen artikler til under, som jeg anbefaler at du leser. Lykke til!

Hilsen ungdomsredaksjonen. 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

20 tegn på at DU er forelsket

20 tegn på at DU er forelsket

Her på ung.no får vi ofte spørsmål fra unge som lurer på om de selv er forelsket. I denne artikkelen vil du finne 20 tegn som kan tyde på at DU er forelsket!

Av Amalie, ungdomsjournalist, ung.no

Les mer

Forelsket eller bare glad for oppmerksomheten?

Jente og gutt (colourbox.com)

Det kan være godt å få komplimenter og vite at du er attraktiv og interessant for noen. Men hvordan vite om man liker noen tilbake eller bare liker oppmerksomheten?
Av Hege, ungdomsjournalist ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse