Hopp til hovedinnholdet

Når jeg er forelsket så blir ikke jeg forelsket i gutter på min egen alder

Jente 15 år
 

Spørsmål
Jeg er er ei jente på 15 år, og jeg tror det er noe galt med meg. Jeg vet ikke helt hvordan jeg skal få forklart dette, når jeg er forelsket så blir ikke jeg forelsket i gutter på min egen alder men i mannfolk på 30-40 år. Er det noe galt med meg? jeg har ikke sagt dette til noen, fordi jeg ikke har klart det. når venninnene mine er forelsket så er de forelsket i gutter på sin alder, og de sier sånn som "ja han var jo fin" og så spør de meg hva jeg synes, men jeg kan jo ikke si noe for jeg vet ikke om jeg synes om han er fin eller ikke.
Jeg håper dere kan hjelpe meg!
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Man kan bli forelsket eller føle en fasinasjon for menn som er en del eldre enn seg, men det kan man bruke fornuften sin til å gjøre noe med. Jeg aner at du nok også føler at aldersforskjellen er ganske stor, men at du ikke ønsker å se det problematiske ved det pga forelskelse.

Jeg vil foreslå at du prøver å legge følelsene litt til side og hente frem alt du har av fornuft og stiller deg selv de ubehagelige spørsmålene som bør stilles.

Du kan jo også sette opp fordeler og ulemper med å skulle være sammen med en slik "gammel mann" på et ark slik at det blir veldig tydelig med de sidene av det som faktisk er negative. Så syns jeg du skal prate med venner av deg og /eller familie om dette og høre hva de sier om saken.

At du forelsker deg i menn som er så mye eldre enn deg er jo heller ikke unormalt, men her er det også viktig å kjenne at du greier skillet mellom fantasi og virkelighet. Det er ikke etter loven lov å være sammen med menn som er så mye eldre enn deg selv.Vennlig hilsen helsesøster
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersforskjell
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersforskjell


Quiz: Hva vet du om sorg?

Hva er viktig for å komme seg gjennom sorgen?