Hopp til hovedinnholdet

Forelsket i speiderlederen min

Jente 16 år
 

Spørsmål

Jeg har forelsket meg i speiderledern min. Han er åtte år eldre enn meg. Siden vi er en gjeng med bare eldre ungdommer har han ikke en slik voksenroller ovenfor meg. Jeg vet ikke om han liker meg tilbake, men han stryker meg ofte på ryggen og holder rundt meg. Jeg tar han ofte i å se på meg. Jeg føler at han bryr seg om meg. Vi er to jenter, resten gutter. Han oppfører seg bare slik ovenfor meg, og ikke hun andre. Dette har vi to snakket om. Vi har en god tone, og vi bryr oss om hverandre. Når han tar på meg blir jeg helt varm inni meg. Jeg føler på forbudte følelser. Hvordan er det jeg kan slutte å like en person? Han bor langt unna, så jeg ser han bare i sommerhalvåret. Om vintern har jeg glemt han litt, men når jeg ser han igjen blusser følelsene opp. Hvis han liker meg tilbake, er det da greit å innlede et forhold? I så fall hvordan er det jeg kan slutte å like han?

Besvart 08.08.2018 20:11
 

Svar
Hei

Så hyggelig at du kjenner på forelskelse og gode følelser for en annen person. Det er forståelig at det er komplisert at du er forelsket i speiderlederen din. Men kanskje det blir dere to en dag? 

Når han er speiderlederen din bør dere unngå å ha et forhold. Og hvis du vil slutte å like han så må du kanskje unngå å treffe han? Ikke ha kontakt med han eller oppsøke noe som minner om han. 8 år er stor aldersforskjell nå. Men når du blir litt eldre kan det gå helt fint med 8 års aldersforskjell.

Du bør trekke deg unna han hvis du vil ha mindre følelser for han. Tenk over hva du vil og hvilke muligheter du har. Må han være speiderlederen din? Kan du kose deg med forelskelsen og den oppmerksomheten du får, så kan du se etterhvert hvilken vei det tar? Mange opplever å bli forelsket i et forbilde. Ødelegger dette noe for deg i hverdagen? Tror du han kan komme til å utnytte deg? Hvis dere får mer intim kontakt bør dere snakke om den rollen han har og hva han vil gjøre med det. Han har ikke lov til å ha et intimt forhold til deg når han er speiderlederen din. Men dere kan prøve å være kjærester hvis han slutter i rollen som speiderlederen din. Eller om du slutter på speideren. 

Det kan være utfordrende å ha en 8 år eldre kjæreste når man er 16 år. Så det lureste er kanskje å kose seg med forelskelsen litt til og vente med å innlede et kjæresteforhold til han. Men det er ikke umulig at dere kan få det fint sammen som kjærester. Følelser kan man ikke alltid styre. Men du kan langt på vei styre hva du gjør. Se også vedlagte artikler.

Lykke til videre med kjærligheten og andre gode opplevelser.

Vennlig hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Aldersforskjell i kjæresteforhold

Kjærester holder rundt hverandre (colourbox.com)

Er det sånn at kjærlighet ikke kjenner noen alder? Eller er det en utfordring at en kan gå på byen og ikke den andre? Kan det gå bra i et kjæresteforhold med stor alderforskjell, og hva er eventuelt utfordringene?

Skrivet av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer

Forelska i læreren

Forelska i læreren? (ung.no)

Den kjekke lærervikaren får deg til å glemme både matteformler og vennedrama. Fotballtreneren sier alltid noe hyggelig til akkurat deg, og det kribler i magen når du skal på trening. Lederen på ungdomsklubben er det søteste du har sett, og eneste grunnen til at du går dit. Mange har opplevd lignende 'håpløse' forelskelser.

Les mer

Forelsket eller bare glad for oppmerksomheten?

Jente og gutt (colourbox.com)

Det kan være godt å få komplimenter og vite at du er attraktiv og interessant for noen. Men hvordan vite om man liker noen tilbake eller bare liker oppmerksomheten?
Av Hege, ungdomsjournalist ung.no

Les mer

20 tegn på at DU er forelsket

20 tegn på at DU er forelsket

Her på ung.no får vi ofte spørsmål fra unge som lurer på om de selv er forelsket. I denne artikkelen vil du finne 20 tegn som kan tyde på at DU er forelsket!

Av Amalie, ungdomsjournalist, ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersforskjell
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersforskjell