Hopp til hovedinnholdet

Jeg har det tungt fordi kjæresten er i militæret!

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei! Kjæresten min har dratt i millitæret og blir borte en stund. Jeg har det veldig tungt. Jeg er mye ensom ettersom venninnene mine bruker mest tid på deres egne kjærester. Jeg er mye lei meg og klarer ikke slutte å gråte. Det tar mye av energien min å være så lei meg og det fører til at jeg ikke orker noe. Har du noen tips til hvordan jeg kan få det bedre? Takk for svar!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente (16)

Det høres ut som en veldig vanskelig tid for deg og jeg skjønner at du har det svært tungt. Det er alltid utforende og vanskelig når forholdet settes på en slik prøve. 

Savn er normalt når man ikke lengre kan være sammen daglig, og avstanden mellom dere er stor. Det er ofte tøffere for den som blir igjen, enn for den som reiser ut. For han er dette en spennende tid, med nye venner og en helt ny hverdag. Mens du er der dere har alle minnene, og må forholde seg til at han ikke lengre er en del av det daglige livet.

Første og fremst må dere snakke sammen. Selv om dette er tøft, så vil det gå seg til. Gjennom gode samtaler kan du/dere motivere hverandre til å stå i dette.

Kanskje du trenger noen å snakke med og få støtte til å stå i situasjonen. Det kan familie, venner eller andre du har tillit til. For å bli forstått må du være ærlig og åpen på hvordan du egentlig har det. Hvis du klarer det med vennene dine, håper jeg at de kan ta litt ekstra godt vare på deg i tiden fremover. Spesielt nå som avstanden er ny og det er ekstra vanskelig.

Deretter er det viktig for deg å være aktiv, være med venner, gjøre ting du liker og fokusere på å gjøre hverdagen så god som mulig.
Det handler også om å se muligheter istedenfor bare å tenke negativt.

Bruk de hjelpemidlene dere har for å se hverandre, snakke sammen, og være kjærester i et avstandsforhold. 

Kanskje dere kan skrive et godt "gammeldags" kjærlighetsbrev til hverandre og sende i posten? Det er romantisk og fint.

Vær kreativ og tenk hvordan du kan gi han små gleder i hverdagen selv om dere ikke er sammen. Det samme gjelder for han.
Dere er sammen i forholdet, og trenger hverandre i like stor grad.


Jeg heier på dere og ønsker deg lykke til!
Ta gjerne en titt på artiklene under. Mye nyttig å finne der:)

Hilsen Helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Ensom? Du er ikke alene!

Ensom gutt (colourbox.com)

De fleste føler seg ensomme på et eller annet tidspunkt i livet. Du kan føle deg ensom når du er alene, men også sammen med andre mennesker.

Les mer

Lær å takle vanskelige situasjoner og vonde følelser

Du kan lære deg metoder for å takle vanskelige situasjoner. Om du lærer deg å ta bedre styring over tankene dine, kan du få kontroll over hva du skal gjøre når følelsene er sterke eller vonde.

Les mer

Hvordan kombinere venner og kjæreste?

Venner er samla (colourbox.com)

Det er en deilig følelse, og det eneste du vil er antakelig å bruke all tid og energi på han eller henne. Men hva med vennene dine og deg selv? Glemmer du å ta vare på egne interesser og venners følelser midt oppi all forelskelsen?

Les mer

Avstandsforhold

Jente er forelska

Avstandsforhold er vanskelig, og det kan være utrolig kjipt. Hva gjør du hvis du eller kjæresten må reise bort eller flytte? Hvordan kan man få et avstandsforhold til å fungere? Og skal man gidde?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse