Hopp til hovedinnholdet

Gutten jeg liker er yngre enn meg, blir det feil å bi sammen?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg er født sent i 2003, og er ganske moden for alderen. Ganske smart, moden som sagt, og det er flere som har sagt til meg at jeg oppfører meg som en 17-18 åring i hodet. Gutten jeg liker i er født sent i 2000. Blir det feil hvis vi hadde blitt sammen/holdt på? Jeg er veldig sikker på at han også liker meg, vi har hvertfall flørta masse. Og vi er veldig like i både oppførsel og tenkegang. Han er hvertfall verdens snilleste, og hadde aldri gjort meg noe vondt. Og hvis vi så hadde blitt sammen, hadde jeg vært veldig nervøs for hva familie og andre folk vil si.

Besvart 21.08.2018 20:08
 

Svar
Hei jente 15 år.

Takk for at du skriver til Ung.no!
Det er ikke uvanlig at det kan være litt aldersforskjell i et forhold. Hva som er greit, er først og fremst opp til en selv å bestemme. Når man er på din alder kan forskjellene være store mellom to personer, fordi man er på ulike i utvikling. Du er 15, mens han er 18 år. Det kan være utfordrende i forhold til at dere er på ulike steder i livet, men ulike forventninger til hva det innebærer å være sammen. Jo eldre man blir, jo mindre vil aldersforskjellen ha å si.
Det er først og fremst du og den du er sammen med som avgjør om dette er greit eller ikke.
Du kan lese litt om aldersforskjell i artikkelen nedenfor, og gjøre deg noen tanker om hva du mener om dette. 

Håper dette kan hjelpe deg.
Lykke til!

Vennlig hilsen helsesøster.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Aldersforskjell i kjæresteforhold

Kjærester holder rundt hverandre (colourbox.com)

Er det sånn at kjærlighet ikke kjenner noen alder? Eller er det en utfordring at en kan gå på byen og ikke den andre? Kan det gå bra i et kjæresteforhold med stor alderforskjell, og hva er eventuelt utfordringene?

Skrivet av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersforskjell
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersforskjell