Hopp til hovedinnholdet

Mitt problem er: jeg har en kjæreste, some er kjempehyggelig. Han er ett og et halvt år eldre enn meg, men det syns jeg ikke gjør noe som helst.

Jente 14 år
 

Spørsmål
Hei. Aller først vil jeg si at dette er en utrolig bra side som har gitt meg mange svar på det jeg lurer på. Mitt problem er: jeg har en kjæreste, some er kjempehyggelig. Han er ett og et halvt år eldre enn meg, men det syns jeg ikke gjør noe som helst. Men, vi har et avstandsforhold, og vi kan ikke møtes ofte i det hele tatt, har møttes tre ganger etter vi ble sammen. Likevel er jeg kjempeglad i ham. Mamma og pappa gir meg ikke lov til å sove hos han elelr være hos han til sommeren heller. De er redde for at vi skal ha sex, og det kan jeg jo skjønne ettersom vi har veldig lyst til det. Men jeg er så forelsket i ham, jeg blir helt gal! Vi snakker veldig masse via sms og MSN, og jeg er helt oppslukt. Jeg er nesten litt redd for at det begynner å gå litt utover skolen (men det er ikke noe stort problem, ettersom jeg har 5 i snitt. Jeg tenker på han hver eneste dag, og jeg vet ikke om jeg klarer mer. Har vurdert å slå opp, men det vil jeg i hvert fall ikke klare. Vi møtes om to uker da, det gleder jeg meg til. Mamma og pappa liker ikke helt at vi er kjærester, og er nok litt skeptiske til at vi er sammen. Hva syns du jeg skal gjøre..? Jeg holder ikke ut lengre, men jeg klarer ikke slå opp og jeg har snakket mye med foreldrene mine. På forhånd takk.
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei! Du har en kjæreste som du er veldig forelsket i. Han bor et stykke unna deg, så dere har mest kontakt på sms og MSN. Foreldrene dine er skeptiske til forholdet og lar deg ikke overnatte hos ham - så hva skal du gjøre?

Jeg skjønner at det er frustrerende å være så forelsket og se så lite til gutten. Samtidig høres det ikke ut som om du har så mye valg? Jeg tenker at ett av to kan skje: Enten fortsetter dere å være forelsket i hverandre, og holder dette ved like med den kontakten dere har. Kanskje blir det lettere å treffe hverandre etter hvert som dere blir eldre og foreldrene dine ser at forholder varer? En annen mulighet er at forelskelsen etter hvert går over. Kanskje blir du forelsket i en gutt på skolen din i stede? Så lenge situasjone er som den er, synes jeg du skal kose deg med å være forelsket, men prøve å styre det litt så det ikke går ut over venner, aktiviteter og skolen.

Det er kjempefint at du kan snakke med foreldrene dine om dette selv om dere ikke nødvendig vis er enige. Jeg synes det er lett å forstå at de ikke vil la deg overnatte hos kjæresten din når du er 14 år. Kanskje vil de bli med positivt innstilt til forholdet hvis de etter hvert blir kjent med gutten din?

Lykke til! Vennlig hilsen helsesøster. 
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersforskjell
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersforskjell


Quiz: Hva vet du om forskning?

Hvilken oppfinnelse som ble utviklet i USA på femtitallet, bruker du akkurat nå?