Hopp til hovedinnholdet

Jeg og kjæresten min vil forlove oss, men mammaen hennes nekter oss

Gutt 20 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg (20+) og kjæresten min (20+) hadde tenkt å forlove oss i fremtiden! Men vi må vente til kjæresten min har flytter til sin egen bolig pga mamma hennes nekter dette ifølge hun. Jeg kjenner mamma hennes også. Men jeg tørr ikke å spørre mamma hennes selv om at det kan være sant! Jeg vil ikke vente så lenge på dette pga hun har ikke fått vite noe om flyttingen. Vi er en par som har vært våres diagnoser/sykdom. Jeg har flyttet for meg selv men ikke kjæresten min!

Besvart 10.09.2018 22:28
 

Svar
Hei!

Tusen takk for at du skriver til oss, gutt 20 år!

Jeg forstår at dette er vanskelig og vondt for dere. Dere vil gjerne forlove dere etter hvert, men moren til kjæresten din nekter dere det.

Slik jeg forstår det så har både du og kjæresten din hver deres utfordringer. Du skriver ikke hva slags diagnoser dere har, men slik jeg tolker det så er det kanskje noe som gjør at foreldrene deres fortsatt har noe de skulle ha sagt i forhold til dere selv om dere er over 18 år. 

Det er fint at du kjenner mammaen til kjæresten din! Hva er det som gjør at du ikke tør å spørre henne om det er sant at dere ikke får lov å forlove dere? Kan du få hjelp av dine foreldre? Hvis foreldrene deres kjenner hverandre kan kanskje dine foreldre snakke med moren til kjæresten din. 

Jeg synes du skal prøve og snakke med moren til kjæresten din. Kanskje dere alle kan snakke sammen om fremtiden deres, du og kjæresten din og foreldrene dine og moren til kjæresten din. På den måten kan alle få sagt det de tenker og ønsker, og oppklare eventuelle misforståelser.

Lykke til! 

Jeg håper dette var til hjelp for deg! 

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Forlovelse i Norge

Jente med et hjerte (colourbox.com)

En forlovelse kan sees på som en kulturell tradisjon og praktiseres forskjellig i ulike kulturer. I Norge har forlovelse, eller trolovelse, tradisjonelt blitt inngått av et par for å kunngjøre for slekt og venner at man har til hensikt å gifte seg i nær fremtid, normalt innenfor et års tid.

I dag har forlovelse i Norge ingen økonomiske eller juridiske forpliktelser.

Les mer

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg?

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Ung.no gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Ekteskap
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om ekteskap