Hopp til hovedinnholdet

Jeg er forelsket i en gutt som jeg tror bare ser på meg som en venn

Jente 15 år
 

Spørsmål
Hei, jeg er en jente på 15 år som lurer på hva jeg skal gjøre! Jeg er så sinnsykt forelska! Jeg har prøvd de tipsene dere skrev om flørting. Men jeg føler ikke at han liker meg på den måten jeg liker han! Jeg har prøvd så mye! Jeg snakker med han om personlige problemer jeg har, siden jeg stoler på han. Han hører på alt det jeg har og si, men jeg føler at han bare ser på meg som en venn og ikke noe mer! Jeg har bare så lyst på og bli sammen med han, men jeg vil ikke spørre han, jeg vil heller at han spør meg, men hvordan er det jeg skal få han til å like meg? Og hvordan skal jeg få han til å spørre meg om vi kan bli sammen?
Hilsen en jente på 15
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!
 
Det er nok dessverre ikke noe å gjøre for å få gutter til å like deg, selv om mange av oss ofte skulle ønske at det hadde vært slik. Hvor lett hadde ikke det vært? Vi kan dessverre ikke styre følelsene til andre personer.
 
Når det kommer til denne gutten, så virker det jo som om dere har et godt forhold og er ganske nære. Det er ikke mange gutter som kan det med å lytte når de snakker om personlige og kanskje alvorlige ting. Det skal du sette pris på! Når du selv føler at han bare ser på deg som en venn, og han ikke flørter med deg eller gjør noen som helst tegn til at han liker deg noe mer enn det, så er det nok slik det er. Man merker det vanligvis hvis en gutt liker deg.
 
Det du kan gjøre er å fortelle han det, og jeg synes ikke at du skal gjøre noe annet. Det er ingen måte du kan "lure" han til å spørre deg om dere skal bli sammen, med mindre han har tenkt denne tanken selv. Foreløpig virker det ikke som om han ser på deg som mer enn en venn, men hvem vet, kanskje han aldri har tenkt tanken før? Hvis du forteller han om dine følelser, kan det hende han får et annet syn på deg.
 
Selv om du kanskje synes det er pinlig, tror jeg ikke det er noe annet du kan gjøre hvis du virkelig vil ha denne gutten. Du kan omså fortelle han det over en melding eller over chat hvis du blir for flau eller ukomfortabel med å si det direkte til han. Si at du må fortelle han noe. At du synes han er skikkelig søt, og at du tror du kanskje er forelsket i han. Eventuelt at du liker han. Så ser du hvordan han reagerer når du svarer på det.
 
Det er bare å hoppe i det, det blir ikke noe enklere jo lengre du venter!
 
 
Lykke til!
 
 
Mvh
 
Ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Flørting/sjekking
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om flørting/sjekking


Quiz: Hva vet du om noveller?

Hva er en "autoral" synsvinkel?