Hopp til hovedinnholdet

Er det ille om vi dater?

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg er en gutt (02) og jeg liker en jente (05). Hun liker meg også å vi har tenkt til å date. Men er dette lovelig? Jeg har ikke tenkt til å gjøre noe seksuelt med henne. Og hun er veldig moden for alderen sin. Hun er smart og hun vil også vente med seksuelle ting til hun blir eldre. Er dette ille?

Besvart 11.11.2018 15:16
 

Svar
Hei


Takk for at skriver til oss!

Det er ikke ulovlig å date en som er 3 år yngre enn deg - selv om hun er 13 og du er 16. Det viktigste er at dere vet at den seksuelle lavalder i Norge er 16 år og tar hensyn til dette. Hun er jo 13 år og derfor er det både lurt og viktig at dere venter med noe seksuelt. Det er fint at dere har snakket om dette og er klare på at dere vil vente. 

Som sagt; det er ikke ulovlig for dere å date, men det betyr jo ikke at det ikke vil komme reaksjoner fra foreldrene deres. En idé kan være å snakke med begge sine foreldre, slik at alle er klare over hva som skjer og at dere ønsker å være ansvarlige. 

Denne jenta er jo ennå veldig ung, så det vil i hvert fall være lurt å gå rolig frem. Jeg vil ikke si at det er ille at dere dater. Men som sagt; hun er fortsatt veldig ung, så det vil være fint om dere er ærlige med foreldrene deres, slik at det ikke blir noen misforståelser. Det er jo ennå foreldrene deres som bestemmer over dere, så det er viktig at dere respekterer dem og deres meninger. 

Les gjerne gjennom artiklene under, slik at du får mer kunnskap om den seksuelle lavalder og konsekvensene ved denne!

Masse lykke til!

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Seksuell lavalder - hva sier loven?

Par i senga (colourbox.com)

Den seksuelle lavalderen i Norge er 16 år. Den skal beskytte barn og ungdom mot overgrep fra voksne. Den beskytter også barn og ungdom mot å ha sex før de er klare for det fysisk og psykisk.

Les mer

Aldersforskjell i kjæresteforhold

Kjærester holder rundt hverandre (colourbox.com)

Er det sånn at kjærlighet ikke kjenner noen alder? Eller er det en utfordring at en kan gå på byen og ikke den andre? Kan det gå bra i et kjæresteforhold med stor alderforskjell, og hva er eventuelt utfordringene?

Skrivet av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersforskjell
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersforskjell