Hopp til hovedinnholdet

Er det greit å bli sammen med en som er 4-5 år yngre?

Gutt 19 år
 

Spørsmål

Hei, jeg mener det er greit å bli sammen med en som er 4-5år yngere, men venter til ho blir 16 år, så lurer jeg på om det det er greit eller ikke? Mvh gutt (19 om 2 uker)

Besvart 21.11.2018 15:36
 

Svar
Hei


Takk for at du skriver til oss!

I utgangspunktet er det helt greit med en aldersforskjell på 4-5 år. Dette er nok ganske så vanlig i mange forhold. Aldersforskjell kan virke my større når du er ung og jeg synes derfor det er viktig du venter til hun er 16 år (som du sier). Da er hun over den seksuelle lavalder og er kanskje litt mer moden.

Det er jo dere to som må kjenne på hvordan dere synes forholdet er og om det funker for dere. Det kan også være lurt å snakke med foreldrene deres - og kanskje spesielt om aldersforskjellen, hvis dette er noe som bekymrer dem.  Bare vær klare på at dere begge ønsker det samme og at dere er ansvarlige. 

Etterhvert som dere blir eldre vil dere nok også merke mindre til aldersforskjellen. Det viktigste er nok at dere er åpne med foreldrene deres om forholdet og respekterer det de har å si - og ikke minst hverandre. 

Les gjerne gjennom artiklene under!

Lykke til:)

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Seksuell lavalder - hva sier loven?

Par i senga (colourbox.com)

Den seksuelle lavalderen i Norge er 16 år. Den skal beskytte barn og ungdom mot overgrep fra voksne. Den beskytter også barn og ungdom mot å ha sex før de er klare for det fysisk og psykisk.

Les mer

Aldersforskjell i kjæresteforhold

Kjærester holder rundt hverandre (colourbox.com)

Er det sånn at kjærlighet ikke kjenner noen alder? Eller er det en utfordring at en kan gå på byen og ikke den andre? Kan det gå bra i et kjæresteforhold med stor alderforskjell, og hva er eventuelt utfordringene?

Skrivet av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersforskjell
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersforskjell