Hopp til hovedinnholdet

Bør jeg slå opp med kjæresten?

Jente 15 år
 

Spørsmål

hei, som du vet er jeg en 15 år gammel jente! jeg har en fantasist kjæreste som vil alt mitt beste og alltid er her for meg! vi har vært sammen i snart ett halvt år, begge har slutta å snus men han snuser noen ganger i skjul, eller røyker og drar på fester! når han festen noe han gjør nå gidder han ikke å svare meg! jeg har det ekstremt bra med han, men han gjør hele tiden dumme ting! vet han elsker meg! jeg har ingen venner jeg kan skakke sikkelig med, i det siste har jeg vært veldig ensom unntatt kjæresten min da, men jeg trenger en venn som jeg hadde før!!!! tror vennene mine ikke er like intennterest i å være vennen min lenger siden jeg går nå på vidregående og er veldig fokusert, siden jeg vil virkelig få gode venner for å komme på den vg2 linja!! men vet ikke helt jeg jeg vet ikke hva jeg skal gjøre, bør jeg slå opp med kjæresten min eller i det miste fall bare ta en pause?? jeg står i mellom to store og vanskelige dilemmaer!! hjelp eller bare si deres mening!!!

Besvart 29.11.2018 16:59
 

Svar
Hei


Takk for at du skriver til oss!

Jeg skjønner at dette er et vanskelig valg! Det virker i utgangspunktet som om du og kjæresten har det veldig bra sammen! Det er ikke uvanlig å ha noen småkrangler eller å være uenige om ting.

Jeg tror nok ikke du behøver å slå opp med kjæresten, selv om du ønsker å gjøre en forandring i livet. Det er helt mulig beholde både venner og kjæreste:) Det er flott at du vil gjøre det bra på skolen og prioriterer dette. Men hvis du kjenner deg litt ensom, er kanskje dette et tegn på at du har lyst til å være litt mer med vennene dine:) Så lenge du prioriterer tiden din godt, vil du ha tid til både venner, kjæreste og skole! Venner skal man ha gjennom hele livet og det er utrolig viktig å bevare dette:) 

Når det gjelder kjæresten skjønner jeg godt at du er i tvil om hva du vil gjøre. Først og fremst tror jeg det vil være lurt om du snakker med han om hva du tenker. Her kan du gjerne ta opp de tingene han driver med som du ikke synes er helt greit. Det er også lov å si at du er usikker på hva du vil videre. Dette er jo noe som kan være fint å finne ut av i fellesskap. I utgangspunktet er det bare du som kan vite hva som føles riktig. Hvis du ønsker å være singel og fokusere på andre ting, kan det være en idé å ta en liten pause fra forholdet. Da vil du få testet ut hvordan det er å være alene, uten å bryte helt med kjæresten. 

Uansett hva du velger å gjøre, er det viktig at du tenker godt gjennom konsekvensene. Prøv også å tenke på de ulike mulighetene du har og hva du kan gjøre for å føle deg mindre ensom.

Les gjerne gjennom artiklene under!

Masse lykke til:)

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan kombinere venner og kjæreste?

Venner er samla (colourbox.com)

Det er en deilig følelse, og det eneste du vil er antakelig å bruke all tid og energi på han eller henne. Men hva med vennene dine og deg selv? Glemmer du å ta vare på egne interesser og venners følelser midt oppi all forelskelsen?

Les mer

Vennskap, både verdifullt og sårbart

Venner spiller gitar i en park sammen (colourbox.com)

Hvordan skal man få en god venn, hva er en god venn og hvordan holde på en god venn? Vennskap er viktig, og noen ganger litt vanskelig.

Les mer

Slik er du en god venn!

To kamerater på en benk (colourbox.com)

Det er viktig å lære seg å være en god venn. Ikke bare når vennene dine har det vanskelig og trenger deg litt ekstra mye, men også i hverdagen.

Artikkelen er skrevet av ungdomsjournalist

Les mer

10 tips for et godt forhold

Kjærestepar (colourbox.com)

Noe av det hyggeligste i verden er å ha kjæreste, men det er ikke alltid lett. Mange tror kanskje at det å få en kjæreste er den mest krevende delen, men å opprettholde et forhold kan være like utfordrende. Så hvordan gjøre det?

Les mer

Hva kan man forvente av seg selv og kjæresten i et forhold?

Kjærester (colourbox.com)

Kjærlighet er fylt med forventninger og håp. Hvordan vet man om man forventer for mye? Hva bør man forvente av en kjæreste, og hva kan man forvente av seg selv?


Skrevet av ungdomsredaksjonen

Les mer

Ensom? Du er ikke alene!

Ensom gutt (colourbox.com)

De fleste føler seg ensomme på et eller annet tidspunkt i livet. Du kan føle deg ensom når du er alene, men også sammen med andre mennesker.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forhold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forhold