Hopp til hovedinnholdet

Bør jeg beholde vennskapet eller gå for gutten jeg liker?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Jeg er forelsket i bestevennen ex og de har vært sammen siden 1. de slo opp for 8uker siden. Jeg byttet skole for litt siden. Han er mye med en annen jente i klassen men tror ikke det blir noe mellom de. Burte jeg: Prøve meg og miste henne Eller Ikke bry meg og beholde henne. Han er den første jeg har vært onklig forelsket i. Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre. Jeg har spurt de jeg stoler på og det blir litt blanda svar. Hilsen JENTE 13

Besvart 10.12.2018 14:20
 

Svar
Hei

Det er ikke et fasitsvar på hva du bør gjøre, men jeg har noen tips til hvordan du kan takle situasjonen. 

For det første bør du tenke over hvor mye vennskapet med jenta betyr for deg.  Å miste en god og stabil venn for et forhold som kan gå dårlig, er jo ikke den beste løsningen nødvendigvis. I tillegg er bruddet mellom venninnen din og eksen hennes ganske ferskt, så uansett ville jeg ventet litt.

Samtidig, er det jo sånn at man i ungdomstiden ofte har flere kjærester. Det er mange følelser inni bildet og noen ganger bør man ikke undertrykke disse. Jeg råder deg til å snakke med noen du stoler på om det! Kanskje må du prøve og feile litt?

Jeg legger ved en artikkel under som kan gi flere tips! Lykke til.

Ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Forelsket i den samme som bestevennen din?

Hjerte i to (colourbox.com)

Du har lenge vært forelsket i en person. Problemet er at bestevennen din også er forelsket - i den samme som deg! Hva skal du gjøre? Skal du ta hensyn til bestevennen og droppe forelskelsen, eller er det første mann til mølla? Og hva vil i så fall skje med vennskapet?

Les mer

Slik er du en god venn

To venninner på en benk (colourbox.com)

Det er viktig å lære seg å være en god venn. Ikke bare når vennene dine har det vanskelig og trenger deg litt ekstra mye, men også i hverdagen.

Artikkelen er skrevet av ungdomsredaksjonen, ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse