Hopp til hovedinnholdet

Hvordan kan jeg like noen på egen alder?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei. Før jeg spør om det jeg lurer på, må jeg beklage hvis jeg har valgt feil tema. Prøvde å velge temaet "følelser", men det gikk ikke fordi dere ikke kunne svare på om han / hun liker deg? Det jeg lurer på er: hvordan kan jeg få meg selv til å like noen på egen alder? Jeg føler meg bare tiltrukket til menn fra 30 - 50+, og det er ganske slitsomt med tanke på den store aldersforskjellen. Jeg tiltrekkes vel hovedsaklig av de voksne ansiktstrekkene og personligheten en voksen mann har? Som flere sier til meg, er det egentlig ikke en framtid med en mann som er så mye eldre enn seg selv, først og fremst på grunn av aldersforskjellen, men også på grunn av våre to vidt forskjellige livserfaringer. Er dette en normal følelse? Er det kun fordi jeg er i puberteten? Jeg hører stadig om mine egne venner som "holder på" med noen, og blir sjalu for jeg ikke kan oppleve dette fordi jeg ikke "klarer" å tiltrekkes av en på min egen alder. Noen tips? Hvis ikke så går det fint. :)

Besvart 11.01.2019 21:51
 

Svar
Hei

Det er ikke unormalt å forelske seg eller like menn som er eldre, men ofte er det flere utfordringer med å tenke seg et forhold med eldre menn. Du nevner flere slike utfordringer selv og du har en god forståelse av at det vanskelig kan utvikles til noe mer enn tiltrekning.

Veldig få forelsker seg når man tenker mye og stresser med at det må skje. Jeg kan forstå at det er frustrerende og føle at man ikke klarer å like noen på egen alder, men kanskje kan du prøve å se litt annerledes på det. Prøv å bli kjent med gutter på egen alder eller noen år eldre uten å tenke at det er for å bli forelsket i en av dem. Bli kjent med dem som venn, ha det gøy og kanskje kan det utvikle seg videre fra et vennskap.

Lykke til!

 

 

Vennlig hilsen helsesykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Puberteten - hva skjer?

Gutt tenker (colourbox.com)

Hormonene bobler i kroppen - kroppen er ikke lenger den samme og følelsene svinger. Hva skjer?

Les mer

Aldersforskjell i kjæresteforhold

Kjærester holder rundt hverandre (colourbox.com)

Er det sånn at kjærlighet ikke kjenner noen alder? Eller er det en utfordring at en kan gå på byen og ikke den andre? Kan det gå bra i et kjæresteforhold med stor alderforskjell, og hva er eventuelt utfordringene?

Skrivet av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer

Jeg har aldri vært forelsket

Jente står inntil veggen og tenker (colourbox.com)

Noen ganger kan det virke som om alle rundt deg er forelsket, men hva skal du gjøre når du ikke opplever å bli forelsket selv? Er det unormalt? Og hva skal til for å bli forelsket? 

Skrevet av ungdomsredaksjonen

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse