Hopp til hovedinnholdet

Hvordan kan man ha lyst på en person uten av at det er følelser tilstede?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei. Fant egt ikke rett emne, hadde tenkt til å ta forelskelse, men det funka jo ikke. Så greia er at jeg har hooka med denne typen sånn 10 ganger under 5 forskjellige omstendigheter. To av dem har vært på fest hvor vi begge har vært påvirka av alkohol (på en av disse fingra han meg), men de tre andre gangene har vi ikke vært det. Vi går begge på volleyball så de tre andre gangene har det vært på trening og en gang på en cup. Og greia er at jeg har så sykt lyst på han, og jeg klarer ikke styre meg selv når jeg er rundt ham alene, det er ingen følelser fra noen av sidene, dette har vi snakka om. Men jeg lurer på hvordan det går an å ha så lyst på en person?? Og siden jeg ikke klarer å styre meg og blir skikkelig kåt når vi hooker er jeg litt urolig for at jeg ikke klarer å si nei, fordi jeg i det øyeblikket har så lyst. Så har dere noen tips hvis vi hooker igjen, noe vi mest sannsynlig gjør fordi vi skal på samme fest neste uke? Takk på forhånd;)

Besvart 11.01.2019 10:58
 

Svar
Hei!

Takk for at du skriver til oss. 

Jeg skjønner at dette er noe du tenker på. Det er helt naturlig at du har lyst på denne personen og at du blir kåt når dere hooker, men jeg skjønner at det kan virke litt rart når det ikke er følelser i bildet. Det er fint at dere har snakket om dette. Jeg tenker det er viktig at du setter grenser for deg selv, og bestemmer deg på forhånd om hva du synes er greit og ikke. I en situasjon der man blir veldig kåt kan man fort bli revet med, og kanskje man gjør noe man vil angre på senere, derfor er det lurt å tenke gjennom hva man er komfortabel med i forkant. En ting som kan hjelpe deg er kanskje å tenke slik som du skriver i forhold til det at du har veldig lyst akkurat i det øyeblikket, prøv å tenk at det er en naturlig reaksjon når man hooker eller har hooket med noen. 

Vær tydelig med denne gutten, snakk med han om dette om du føler for det, og sett grenser for deg selv. Da tror jeg ikke du trenger å uroe deg for at du ikke klarer å si nei. 

Se gjerne på artiklene under. 

Lykke til!

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva gjør at du blir kåt?

Jente biter seg i leppa (colourbox.com)

Hva som gjør at vi blir kåte varierer veldig fra person til person, men de fleste har noe som tenner dem litt ekstra seksuelt. Noen opplever at de sjelden blir kåte, mens andre føler seg nærmest kåt hele tiden. Alt sammen er like normalt.

Les mer

Ulik kåthet – forskjell i seksuell lyst

Par har problemer i senga (colourbox.com)

Hvor mye lyst man har på sex, kan være ulikt. Hvis en av partene i et forhold ønsker å ha mye seksualitet, mens den andre ikke har så stor seksuell lyst, kan det bli problemer i parforholdet.

Les mer

Sett dine egne grenser

Ungdommer (colourbox.com)

Alle har rett til å sette sine egne grenser for hvor nærgående andre får være. Noen må stoppe opp et godt stykke unna, andre får lov til komme næmere, og noen får komme veldig tett.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse