Hopp til hovedinnholdet

Vi er begge over 16 år, er det andre ting som hindrer oss å være kjærester?

Gutt 19 år
 

Spørsmål

Hei. Trenger hjelp. Jeg har begynt å date en jente i Nederland for noen uker siden. Hun har sterke følelser for meg, samme har jeg for henne. Det er et stort problem. Jeg er født i 1999, hun er født i 2003. Hva skal vi gjøre? Den seksuelle lavalderen er 16 år i begge våre land, så det hindrer oss ikke, men er det noen andre lover? Om at jeg er over 18år eller noe? Hva tenker du om dette? Vet ikke hva jeg skal gjøre!

Besvart 31.01.2019 18:10
 

Svar
Hei

Dere er begge over den seksuelle lavalder som du selv sier, og det vil ikke være straffbart å ha sex.

Dessverre vet jeg ikke hvordan de nederlandske lover er, men jeg går utifra at de er ganske lik Norske lover. Da er det slik at foreldrene bestemmer i stor grad over sin datter, da hun ikke er myndig. 

Hvis hennes foreldre tillater at dere møtes er det vel helt ok! Det er ikke uvanlig at en forelsker seg og finner sin partner fra et annet land. 

Det beste er å ha en åpen kommunikasjon med jenta og at hun snakker med sine foreldre. Hvis dere begge ønsker at dette skal fungere, er det ikke noe i veien for det.

Ønsker deg og dere masse lykke til!

Vennlig hilsen Helsesykepleier, Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Sex og aldersgrenser

sex - illustrasjon

Den seksuelle lavalderen i Norge er 16 år. Denne aldersgrensen er satt for å sikre at voksne ikke skal ha sex med personer under 16 år, og for at barn og ungdom ikke skal debutere seksuelt før de er klare for det psykisk og fysisk.

Les mer

Å lure noen eller lyve i seksuelle situasjoner

Par krangler (colourbox.com)

Det er mange grunner til at noen velger å lure andre eller bevisst lyve om noe, men er det greit å gjøre det i en seksuell situasjon? Og er det lov?

Les mer

Seksuell lavalder - hva sier loven?

Par i senga (colourbox.com)

Den seksuelle lavalderen i Norge er 16 år. Den skal beskytte barn og ungdom mot overgrep fra voksne. Den beskytter også barn og ungdom mot å ha sex før de er klare for det fysisk og psykisk.

Les mer

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting!

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Er det vanskelig å snakke med foreldrene dine om personlige ting? Det er ikke så rart. Jo eldre du blir, jo mer avstand opplever du nok til dem og det er normalt. Men foreldre er ikke like håpløse som du tror.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse