Hopp til hovedinnholdet

Jeg har vært forelsket i en gutt som har kjæreste, hvordan kommer jeg over han?

Jente 14 år
 

Spørsmål
hei :)

dette er anonymt sant?

uansett..
jeg har et lite problem, som bare vokser seg større og større..
jeg ble kjent med en gutt på nettet..(han går på skolen vår i 10.. jeg går i 9) men jeg har aldri snakket med han i virkelig person.. han er mer populær enn meg, for å si det på den måten..
vi snakket mye på msn, og kom veldig godt i gang..
han har kjæreste, som jeg vet hvem er, men ikke kjenner så utrolig godt heller!
vertfall.. vi snakket og snakket og flørtet GANSKE mye!
det varte i mange uker.. og det var seriøs flørting..
men jeg sa til han at det var fare for at jeg kunne begynne å like han hvis vi forsatte, men da sa han bare at det ikke gjorde noe, for det finnes fler gutter i verden.. så vi snakket no videre.
etter mange uker, som jeg forsatt hadde snakket med han, så var han liksom ikke like interresert.. han ville tydeligvis bare vere venner (kjæresten visste ingenting om flørtingen eller noe.. jeg sa det til han at det ikke var snilt gjort mot hun, men han brydde deg nesten ikke).. vi snakket forsatt, men nå var det bare vanlige venne-samtaler..
jeg begynte å like han mer og mer.. men merket det ikke selv!
nå har han sagt at han elsker kjæresten sin over alt.. osv..
men jeg vet ikke hva jeg skal gjøre!
ja, jeg har fallt for han (tror jeg vertfall) men jeg må jo bare gi slipp! er ikke så enkelt som det kanskje høres ut som..
jeg vil jo vere venn med han og.. jeg har en veninne og en guttevenn som jeg har snakket med dette om.. for jeg ville høre fra begge sider om hva de syntes.. begge sier bare at jeg må gi slipp.. og de sier liksom ingenting konkret!
hva kan jeg gjøre`?

håper dere kan hjelpe ;)

klem fra jente, 14 år..
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!
Jeg er enig med vennene dine om at du bør gi slipp på han. Det virker som om han bare har tenkt på å ha det morsomt, men aldri villet at det skulle bli noe mer enn bare flørting. Det er ofte slik når man er i et forhold, at man søker litt mer spenning enn bare det samme gamle, selv om man er veldig glad i kjæresten sin. Likevel er det ikke rettferdig for den andre parten som forelsker seg i deg - og spesielt når du flere gang har fortalt han at du kom til å begynne å like han, og at du ikke synes det var rett mot kjæresten hans.

Prøv å tenk fremover at gutter overhode ikke er alt. Ha det gøy med vennene dine, og du kan også flørte med andre gutter. På den måten vil du skjønne at det finnes mange som er minst like morsomme og søte som han er. Det kommer nok til å ta en stund før du kommer over han, og før du møter en du blir like forelsket i. Slike ting tar tid, men det er bare noe alle må igjennom i løpet av livet. Det går ikke an å ta noe snarveier, du må rett og slett bare takle det. Bruk vennene dine til hjelp, prøv å finne på ting i stedet for å være hjemme! I tillegg bør du nok slutte å prate med han for en stund, selv om du vil fortsette å være venn med han. Det kan du ta senere, når det er lettere for deg å se på han som bare en venn.

Legger ved en link om kjærlighetssorg, kanskje noe av det kan være til hjelp.

www.ung.no/sorg/1964_Kjærlighetssorg.html

Mvh

Ungdomsredaksjonen, ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse


Quiz: Hva vet du om spill?

Dataspill har aldersgrenser fordi...