Hopp til hovedinnholdet

Jeg er usikker på om han liker meg, er jeg lesbisk eller redd?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er veldig usikker på om ham jeg liker like meg og. Jeg merker: han ser noen ganger på meg, finner på unnskyldninger på å snakke med meg, vil klemme meg, klapper meg på skuldra noen ganger osv Det som jeg ikke vet rr at jeg føler at ham er sånn med noen jenter til men heg vet ikke helt. En timg til. Hver gamg jeg hat likt noen og de liker meg plutselig også friker jeg ut å dytter de litt unna. Hva betyr de? Er jeg lespisk eller er heg redd? Jeg har kliner med en venninne før men aldri hatt kjæreste. Takk ung.no

Besvart 07.02.2019 21:58
 

Svar
Hei jente 13 år.

Jeg forstår at du lurer på om denne gutten liker deg ekstra godt om han er på den måten som du beskriver. Og jeg er nok enig med deg at han er nok ekstra interessert i å bli kjent med deg.

Jeg synes du skal lese de artiklene jeg har lagt ved svaret, her kan du få mange tips. Flørt litt tilbake og sjekk ut om du får respons og ta noen sjanser. Det kan gå godt, men det trenger ikke. Da har du uansett lært og erfart noe, for dette kommer du til å gjøre mange ganger i løpet av livet.

Men det er helt normalt at en er litt forvirret over egne følelser når en er i din alder. En kan forelske seg eller føle en spenning overfor andre både av eget og motsatt kjønn. Og det er naturlig at en kan ha flere følelser på en gang.

Derfor er det ikke unormalt å bli redd og usikker når noen blir forelsket i en, eller en blir forelsket selv. Dette er et noe skummelt og ukjent som en aldri har gjort før og faren for at en kan bli avvist og såret er til stede. Derfor kan det ofte føles tryggest å dytte de litt unna, slik du gjør.

Til trøst, kan jeg si at dette vil gå seg til og når du blir litt tryggere på dette med flørting, vil du klare dette helt fint. Vær tålmodig med deg selv og aksepter dine følelser som normale, enten du forelsker deg i jenter eller gutter.

Jeg synes du skal ta en prat med helsesykepleier på skolen. Her kan du få gode råd og hjelp til å sortere litt i tanker og følelser. 

Jeg håper dette var til hjelp for deg og ønsker deg alt godt. 

Vennlig hilsen Helsesykepleier, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

20 tegn på at DU er forelsket

20 tegn på at DU er forelsket

Her på ung.no får vi ofte spørsmål fra unge som lurer på om de selv er forelsket. I denne artikkelen vil du finne 20 tegn som kan tyde på at DU er forelsket!

Av Amalie, ungdomsjournalist, ung.no

Les mer

Forelsket, men sjenert?

Sjenert (colourbox.com)

Har du aldri hatt kjæreste? Eller kanskje du er avstandsforelsket, men blir flau ved tanken på å vise det til noen. Les hva du kan gjøre for å få kjæreste.

Les mer

20 tegn på at han/hun liker deg

Forelsket jente (colourbox.com)

Mange opplever stadig følelsen av å være hodestups forelsket, og at det ikke er noe man ønsker mer enn at den du er forelsket i skal føle det samme for deg! Men hvordan vet du om en person liker deg eller ikke?

Av Signe, ungdomsjournalist ung.no

Les mer

Ung.nos flørteskole

Kyss bak en ballong (colourbox.com)

Forelsket? Frustrert? I denne artikkelen gir vi deg gode flørtetips som kanskje kan hjelpe deg med å kapre drømmegutten eller -jenta.

Les mer

Er du lesbisk, bifil eller homofil?

Flagg i regnbuefarger

Eller lurer på om du kanskje er det? I ungdomstida prøver man å finne ut hvem man er, hvordan man skiller seg fra andre eller hva som er spesielt med akkurat meg.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse