Hopp til hovedinnholdet

Hvorfor kan jeg ikke være sammen med han?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er usikker på om jeg tok riktig enme for dette, men jeg håper det går bra. Jeg har et svært betydningsfullt spørsmål. Jeg er forelsket i en som er 16 og han er forelsket i meg. Men i følge loven som læreren min sier, så r ikke det lov at vi blir sammen,fordi jeg ikke er over 16, og det syntes jeg er innmari teit. Hvorfor skal andre bestemme om vi kan bli sammen eller ikke? Alle i klassen min, inkludert læreren, sier at jeg ikke kan bli sammen med han. Hvorfor er det sånn?

Besvart 12.02.2019 16:27
 

Svar
Hei jente 14 år

Det er ikke forbudt å være forelsket eller kjæreste med en som er 16 år, og som er to år eldre en deg.

Derimot har vi en lov i Norge som sier at når den ene er over 16 år og den andre noen år under, skal barnet/ungdommen beskyttes mot seksuelle handlinger som de ikke er klare eller moden for.

Her kan du lese mer om den seksuelle lavalder fra en artikkel i ung.no.

Det er selvfølgelig ikke noen som kan bestemme over hva dere vil og ønsker. Ofte så er det lurt å snakke med sine foreldre om dette, og være åpen på at dere er forelsket og ønsker å være mer sammen.

Snakk gjerne med gutten du er forelsket i også om den seksuelle lavalder og hva den sier.

Ønsker deg masse lykke til videre!

Vennlig hilsen Helsesykepleier, Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Seksuell lavalder - hva sier loven?

Par i senga (colourbox.com)

Den seksuelle lavalderen i Norge er 16 år. Den skal beskytte barn og ungdom mot overgrep fra voksne. Den beskytter også barn og ungdom mot å ha sex før de er klare for det fysisk og psykisk.

Les mer

Aldersforskjell i kjæresteforhold

Kjærester holder rundt hverandre (colourbox.com)

Er det sånn at kjærlighet ikke kjenner noen alder? Eller er det en utfordring at en kan gå på byen og ikke den andre? Kan det gå bra i et kjæresteforhold med stor alderforskjell, og hva er eventuelt utfordringene?

Skrivet av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Kjærlighetsråd

Forelsket (colourbox.com)

Trine (18) har vært sammen med noen forskjellige gutter. Hun grubler på hvem som er riktig for henne. Den forrige var jo ”Mister Perfect” da hun ble sammen med ham, men det viste seg at hun tok feil igjen, og nå er hun oppgitt over seg selv.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersforskjell
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersforskjell