Hopp til hovedinnholdet

Føler at kjæresten ikke tenner meg lenger

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei,jeg har en kjæreste som jeg har vært sammen med i 1/2 år. Han er 3år eldre enn meg, vi har det som regel bra sammen, men i det siste har jeg følt at han ikke tenner meg lengre. Altså jeg føler ikke det samme som før,han er ofte slitsom og eiesyk. Han tåler ikke at jeg har og er sammen guttevenner. Han skal alltid være med en plass om jeg skal ute blant folk for å passe på meg å se at ingen prøver seg på meg. Det er uansett kun han jeg holder meg til. Jeg har prøvd å hold avstand fra han tidligere,men jeg klarer meg ikke uten han. Det er umulig å hver gang vi slår opp å krangler så ender det med at jeg kommer tilbake til han uansett. Jeg er pisslei dette forholdet,selvom han betyr alt for meg. Om jeg tar dette opp med han så får jeg en teit oppførsel og reaksjon tilbake. Jeg er moden for alderen,men han er utrolig barnslig til tider. Vet ikke hva jeg skal gjøre med denne situasjonen lengre. har følt på dette lenge nå. Så hva synest du jeg burde gjøre og har du noen tips?Hilsen J14år

Besvart 14.02.2019 17:29
 

Svar
Hei

Dere har det som regel bra sammen, men han høres slik du beskriver det, veldig sjalu ut. Sjalusi kan være ganske ødeleggende for et forhold.

Jeg tenker du bør være nokså tydelig og ærlig med ham. Fortell ham at du opplever at han er eiesyk og slitsom. Og at du ikke godtar en teit og barnslig oppførsel fra hans side når du tar opp ting.

Du trenger ham, samtidig som du føler at han kontrollerer deg. Dette er ingen lett situasjon, og jeg tror du trenger å snakke med en trygg voksen om dette.

Å være sånn på, dreper nok gnisten hos deg. Han må tåle at du er sammen med guttevenner, ellers tror jeg du kommer til å gjøre det slutt.

Det kan være en ide at dere snakker sammen med en familieterapeut eller helsesykepleier til stede. En slik samtale kan gi dere svar på hva du og han burde gjøre.

Ønsker deg og kjæresten din alt godt og lykke til!

 

Vennlig hilsen helsesykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Sjalusi og mistenksomhet - kjærlighetens bakside?

Sjalu (colourbox.com)

Sjalusi kan være som en liten djevel som gnager og fyller deg med vonde følelser. Det kan komme av at du selv har blitt sviktet, eller at du er redd for at du kan bli det.

Av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Hva kan man forvente av seg selv og kjæresten i et forhold?

Kjærester (colourbox.com)

Kjærlighet er fylt med forventninger og håp. Men hvordan vet man om man forventer for mye? Hva bør man forvente av en kjæreste, og hva kan man forvente av seg selv?


Skrevet av ungdomsredaksjonen

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forhold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forhold