Hopp til hovedinnholdet

Er det normalt å ville ha bekreftelse fra gutter?

Jente 19 år
 

Spørsmål

Gjorde det slutt med han jeg var sammen med for 3-4 uker siden. Dette forholdet varte i 2 år. Det var mye opp og ned, jeg ble sviktet gang på gang og nå klarte jeg å komme meg ut av det. Fikk ofte høre nedlatende kommentarer av han. Men jeg går rundt med sånne rare følelser inni meg. Jeg føler meg så desperat på å få oppmerksomhet fra gutter, spesielt kanskje menn som er godt opp i 20 årene. På en måte syns jeg det er litt spennende, men samtidig så får jeg av og til en vond følelse i magen, av og til forstår jeg ikke hva jeg tenker med. Føler meg litt lost, samtidig får jeg vondt av han jeg var sammen med. Folk spør om det går bra, men jeg vet ikke... vet ikke hvordan jeg skal komme meg videre, og tror det jeg holder på med nå er feil måte. Men føler hele tiden en trang for å få bekreftelse og oppmerksomhet, liker at gutter kommenterer utseende mitt og har lyst på meg. Men samtidig er jeg ikke den type jente heller og dette skremmer meg litt.. er dette normalt? Jente 19

Besvart 15.03.2019 11:19
 

Svar
Hei


Det er helt naturlig å ville ha bekreftelse fra gutter. Du har jo akkurat kommet ut av et forhold hvor gutten ikke behandlet deg så bra, og da er det kanskje ekstra viktig å få høre at andre gutter vil ha deg. Det er ikke noe galt i dette, men som du sier er det kanskje ikke den beste måten å komme seg over denne gutten.

I og med at du vanligvis ikke er den type jente, kan det rett og slett være at det bare er en umiddelbar reaksjon på at det er slutt med kjæresten. Kanskje du rett og slett bare er i en fase hvor oppmerksomhet fra andre er ekstra viktig. Dette kommer nok til å gå over etterhvert som du kommer deg over kjæresten og får hele forholdet litt på avstand:)

Ikke bekymre deg for denne situasjonen. Litt uskyldig oppmerksomhet er ikke galt. Det viktigste er nok at du prøver å fokusere på å komme videre og finne tilbake til den versjonen av deg som du er komfortabel med:) Prioriter deg selv og forsøk å ikke bekymre deg for mye. Ting ordner seg med tiden. 

Les gjerne gjennom artiklene under!

Masse lykke til!

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Kjærlighetssorg

Jente med knust hjerte (colourbox.com)

Kjærlighetssorg er noe de fleste av oss opplever før eller siden. Hjertet ditt blir knust. Alt føles svart og trist. Hvordan skal du klare å komme over den du har elsket av hele ditt hjerte?

Les mer

Selvtillit og selvfølelse

Fornøyd gutt (colourbox.com)

Har du dårlig selvtillit eller selvfølelse? Hva er forskjellen på de to, og hvordan kan du få god selvfølelse og passe god selvtillit?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Mest for jentene
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om mest for jentene