Hopp til hovedinnholdet

Hva kan jeg gjøre når det er stor aldersforskjell mellom oss?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er en jente på 15 som liker en gutt på 12 veldig godt. Det er 3 års aldersforskjell mellom oss og jeg vet ikke hva jeg skal gjøre. Han liker meg godt også, det vet jeg, men det føles som om jeg utnytter han på en måte, fordi han er så mye yngre enn meg. Han er langt inne i puberteten, mer enn flere i min egen klasse, men er redd for hva andre vil tenke hvis jeg forteller om oss. Jeg tenker på å fortelle han hva jeg føler, men at det ikke er bra for oss å være sammen. Kanskje vi kan vente et par år? Men er redd for at han skal finne en annen i mellomtiden.... Hva kan jeg gjøre? Setter stor pris på all hjelp!

Besvart 02.04.2019 15:40
 

Svar
Hei jente 14 år!

Så fint å høre at du liker denne gutten. Det kan være helt fantastisk og samtidig veldig vanskelig. 

Jeg synes virkelig at du skal fortelle han hva du føler for han. Det kan være godt for han å vite dette. Da kan du også fortelle at du opplever å utnytte han. Forsøk å sette ord på det du tenker. Da kan han forstå deg bedre også. 

Hvis man føler at man er på samme bølgelengde, har samme interesser og har det fint sammen og sammen med hverandres venner, kan det være bare fint å være kjærester. Han er også moden for sin alder, derfor er det ikke sikkert at andre kommer til å tenke så mye over dette. 

 

Noen ganger er vi så redd for hva andre skal tenke og mene at det hindrer oss i å gjøre det vi har mest lyst til. 

Kan du forsøke å tenke at dette er ditt valg og forsøke å ikke bry deg om hva andre mener. Kanskje kan du finne støtte i han, en venn eller foreldrene dine. 

Det kan hjelpe deg å snakke med noen du stoler på om det du opplever og synes er vanskelig. Dette kan være et familiemedlem, en venn eller helsesykepleier på skolen. 

Når vi deler det som er vanskelig kan tankene bli klarere og lettere å bære. 

Lykke til med kjærligheten.

 

Vennlig hilsen helsesykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Aldersforskjell i kjæresteforhold

Kjærester holder rundt hverandre (colourbox.com)

Er det sånn at kjærlighet ikke kjenner noen alder? Eller er det en utfordring at en kan gå på byen og ikke den andre? Kan det gå bra i et kjæresteforhold med stor alderforskjell, og hva er eventuelt utfordringene?

Skrivet av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersforskjell
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersforskjell