Hopp til hovedinnholdet

Bør jeg gjøre det slutt med kjæresten? Bør jeg bli sammen med en på 17?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei, jente på alder 14 her og ja jeg har ett lite problem... jeg har en kj akkurat nå som jeg føler at er mer som en bror.. jeg bryr meg om han og tørr ikke slå opp, og i tilleg liker jeg en gutt på alder 17 år... jeg og kjen min har nå vært sammen i 6 år og det føles litt rart og bare kaste bort de 6 årene.. men så føler jeg ikke den gnisten som vi hadde for 1 år siden.. og venninna mi sier at jeg ikke kunne vært sammen med han på 17 år fordi det er ulovlig.. Er det sant?

Besvart 25.05.2019 12:27
 

Svar
Hei

Hvis du føler at forholdet ikke er det samme og at du har følelser for noen andre, ville jeg gjort det slutt. Du kan eventuelt vente litt og se om det er noe som kan gi tilbake gnisten. For eksempel kan du foreslå at dere bør gå på date, eller si at du trenger litt mer oppmerksomhet. Samtidig er det ikke lurt å presse seg til å være i et forhold man ikke ønsker å være i. Du har ikke kastet bort 6 år ved å være sammen med han. Et forhold gir mye kunnskap og erfaring som du kan ta med deg videre!

Det er ikke ulovlig å være sammen med en som er 17 år. Men, det finnes lover som skal beskytte mindreårige (de under 16 år i dette tilfellet) mot seksuelle overgrep. Det er ulovlig å ha sex med en som er under 16 år, men ingen kan i teorien stoppe dere fra å være kjærester. 

Samtidig er det viktig å huske på at aldersforskjell kan være utfordrende. Det kan hende at han har lyst til ting du ikke har så lyst til. Jeg legger ved en artikkel med mer informasjon under, denne synes jeg du bør ta en kikk på. Lykke til :)

 

Ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Seksuell lavalder - hva sier loven?

Par i senga (colourbox.com)

Den seksuelle lavalderen i Norge er 16 år. Den skal beskytte barn og ungdom mot overgrep fra voksne. Den beskytter også barn og ungdom mot å ha sex før de er klare for det fysisk og psykisk.

Les mer

Aldersforskjell i kjæresteforhold

Kjærester holder rundt hverandre (colourbox.com)

Er det sånn at kjærlighet ikke kjenner noen alder? Eller er det en utfordring at en kan gå på byen og ikke den andre? Kan det gå bra i et kjæresteforhold med stor alderforskjell, og hva er eventuelt utfordringene?

Skrivet av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer

Hva kan man forvente av seg selv og kjæresten i et forhold?

Kjærester (colourbox.com)

Kjærlighet er fylt med forventninger og håp. Men hvordan vet man om man forventer for mye? Hva bør man forvente av en kjæreste, og hva kan man forvente av seg selv?


Skrevet av ungdomsredaksjonen

Les mer

Ulykkelig forelskelse

Jente sitter på bakken (www.colourbox.com)

Du har kanskje opplevd at du har vært forelsket, men at personen du likte ikke følte det samme tilbake. Eller at du har ønsket å bli venn med en spesiell person, men at denne personen ikke ønsket å bli venn tilbake. Da er det viktig å huske på at det ikke er deg det er noe galt med.

Skrevet av ungdomsjournalist Emilie.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersforskjell
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersforskjell