Hopp til hovedinnholdet

Hvordan komme over kompisen min som er 7 år eldre og har dame?

Jente 15 år
 

Spørsmål
Hei. Ka ska man gjøre vess du e dritforelska i en kompis man har kjent i 4 år, å han har dama å han e 7 år eldre enn mæ?? Før det som e at, æ har en kompis som i det siste har begynt å likt vældig godt, men han e da 23 år gammel og har dame.. han vet at æ like han, og da æ sa det til han så virka det som han tok det greit, han begynte å si at æ va nu søt osv.... og etter at æ sa at æ likte han så har han liksom virka intressert, han har liksom sendt mæ meldinge, skreve til mæ på msn, ringt mæ og kalt mæ masse som intresserte gutta bruke å gjøre når dæm like ei jenta. Å æ har jo blidd enda mer forelska i han og ane ikkje ka æ ska gjøre fordi han har vært å sagt til søstra mi at æ e for ung, osv.. å da søstra mi sa det til mæ, va det som å få et slag i magen.. æ blei så skuffa, æ vet jo da at han e for gammel da men uansett så har æ falt helt for han. Men æ får han jo aldri sia han har dama.. så ka ska æ gjøre for å klare å glømme han egentli? Det føles næsten som en slags kjærlighetssorg på en måte, før æ vet at han e opptatt og ikkje intressert i mæ, å at fra no av så kommer han til å behandle mæ som ei venninna bare å ikkje nokka mer. Å han e den eneste æ tenke på hele tia, æ syns på en måte at han ga mæ litt falske forhåpniger de første dagan etter æ sa at æ likte han. Hilsen jente snart 16.
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!
 
Jeg er enig med han om at du er for ung for han. 7 år er ikke så lenge når man blir eldre, men i den alderen du er i nå er det ikke ideelt å være sammen med noen som er 23. Jeg skjønner godt at du er lei deg, og at du føler han har gitt deg falske forhåpninger.
 

Når han i tillegg har dame, og har selv gitt uttrykk for at det ikke kommer til å bli noe mellom dere to, så synes jeg ikke du skal prøve noe mer på å få han. Man burde egentlig aldri legge seg etter noen som har kjærest, for det ødelegger som regel mer enn det fikser. Jeg vet det kommer til å bli tungt å komme over han og slutte å tenke på han på den måten, spesielt når han sier slike ting til deg.
 
Det du kan gjøre er å snakke med han, og fortelle han at det er vanskelig for deg å komme over han hvis dere skal ha slik kontakt. Be han slutte å gi deg komplimenter hvis han gjør deg, og slutte å flørte med deg hvis han gjør det. Ellers er det viktig å være mye sammen med venner for å få tankene på noe annet. si til deg selv at det aldri kunne ha blitt dere to uansett, og ikke gå rundt og tenk på hva som kunne ha blitt. Han har kjæreste, slik er det. Fortell venninnene dine om det her slik at du har noen å prate med, og fortell dem at du har lyst til å finne på morsomme ting slik at du slipper å sitte hjemme alene.
 
Begynn å se på andre gutter! Det er garantert andre der ute som er minst like bra som han. Jeg vet det er veldig lett å bli forelsket i gutter som har vært vennen din lenge siden man kjenner dem så godt. Begynn å se deg rundt, flørt med gutter! Jeg sier ikke at du skal bli forelsket på nytt med en gang, for det kommer nok til å ta en stund før du er over han, men det er ingenting galt i å flørte med gutter uten at det blir noe mer. Den beste medisinen for kjærlighetssorg er alltid å få lov til å oppdage hvor morsomt flørting kan være, og se at det er andre der ute!

Jeg håper det går bra for deg, og for all del: støtt deg til vennene dine. Det finnes ingen bedre trøst. Kan legge ved en artikkel fra ung.no om tema kjærlighetssorg.
 
 
 
Mvh
Ungdomsredaksjonen, ung.no

 
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Kjærlighetssorg

Jente med knust hjerte (colourbox.com)

Kjærlighetssorg er noe de fleste av oss opplever før eller siden. Hjertet ditt blir knust. Alt føles svart og trist. Hvordan skal du klare å komme over den du har elsket av hele ditt hjerte?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersforskjell
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersforskjell


Quiz: Hva vet du om kjønnssykdommer?

Hvilke symptomer kan du ha ved mykoplasma genitalis?