Hopp til hovedinnholdet

Jeg er 15 år og veldig glad i en gutt som er 23 år, hva tenker dere om det?

Jente 14 år
 

Spørsmål

jeg har et sånn problem og trenger råd. jeg blir 15 snart og jeg har blitt veldig glad i en gutt som er snart 23. jeg ble først kjent men han når han var sammen med en som var jevnalder med seg selv, men de bodde langt fra hverandre og møttes ikke ofte og gjennom felles venner ble jeg og han bedre kjent og jeg ble forelsket. vi snappet sammen om kveldene og fikk et enda nærmere forhold etter det. det endte opp med at jeg lå over til han en kveld og dette kunne jeg ikke si til noen men jeg sa det til noen av mine nærmeste og det kom ut og ble et stort greie av det. når det kom til kjæresten hans så slo hun opp og han ble ganske irritert på meg, men vi møttes på en fest sammen og snakket det ut og begynte og snakke sammen igjen men han vil men også ikke ha en fast greie med meg for han er redd for hvordan andre reagerer og hvis foreldrene mine kommer til og tenke (de er helt greie med det) Kan jeg plis få høre hva dere tenker om dette jeg er gla i han men jeg vet ikke hva vi skal gjøre

Besvart 02.06.2019 22:13
 

Svar
Hei

Takk for spørsmål!

Man velger ikke hvem man forelsker seg i og jeg forstår godt at du er glad i denne gutten. Allikevel kan aldersforskjell i et forhold være vanskelig å få til og fungere i hverdagen. 

En aldersforskjell på 8 år vil for noen sikkert være ganske stor, men det handler også om hvor gammel man er. Når man er 30 år og den andre parten er 38 år så føles den nok ikke like stor som den gjør i deres tilfelle. Når man er 15 og 23 år, så er dere på veldig forskjellige steder i livet, og det er kanskje dette han er redd for. Det skjer mye i livet disse åtte årene.

Det er viktig å tenke på hvordan det blir når man skal henge sammen og finne på ting sammen. Har dere felles interesser? Er dere opptatt av det samme? Det er viktig å kunne ha ting til felles for å kunne ha gode samtaler sammen og for å kunne gjøre ting sammen.

Jeg tror det kan være spennende å være forelsket i en som er så mye eldre, men jeg tror også at det er lite sannsynlig at dere to vil bli kjærester. Du kan nok lett bli såret på en eller annen måte, og det vil være leit. 

Lykke til!

Vennlig hilsen helsesykepleier

 
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Sex og aldersgrenser

sex - illustrasjon

Den seksuelle lavalderen i Norge er 16 år. Denne aldersgrensen er satt for å sikre at voksne ikke skal ha sex med personer under 16 år, og for at barn og ungdom ikke skal debutere seksuelt før de er klare for det psykisk og fysisk.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Aldersforskjell i kjæresteforhold

Kjærester holder rundt hverandre (colourbox.com)

Er det sånn at kjærlighet ikke kjenner noen alder? Eller er det en utfordring at en kan gå på byen og ikke den andre? Kan det gå bra i et kjæresteforhold med stor alderforskjell, og hva er eventuelt utfordringene?

Skrivet av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersforskjell
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersforskjell