Hopp til hovedinnholdet

Jeg drikker for å glemme at jeg har det vondt. Hva skal jeg gjøre?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei, jeg fikk meg kjæreste for en dag siden og mama liker ikke dette.. hun kjenner ikke han men hun mener at jeg er for ung og burde vendte til jeg er ferdig med videregående.. dette er om 3 år. Jeg har forklart situasjonen til kjæresten min men jeg vil være med han. Hva kan jeg Gjøre? Trenger fort svar vær så snill. Jeg føler meg ikke bra og drikker for å glemme det. Jeg vet det ikke er bra men det gjør veldig vondt. Ikke publiser takk.

Besvart 12.07.2019 19:49
 

Svar
Hei jente 17 år.

Dette var leit å høre. Du har fått deg kjæreste, men moren din synes ikke du er gammel nok til dette ennå. Dette går veldig inn på deg, og du skriver at du drikker for å glemme det.

Jeg skjønner veldig godt at det gjør vondt at du er forelsket i kjæresten din, og at mamma ikke vil at dere skal være sammen. Har mamma møtt han? Kan det være at hun blir litt mer positivt innstilt hvis hun får treffe han? Noen ganger hjelper det. Du skriver jo at dere ble kjærester for en dag siden, så da betyr jo det at forholdet er veldig ferskt. Det kan hende mamma venner seg til dette.

Jeg blir ekstra bekymret for deg fordi du skriver at du drikker for å glemme at du har det vondt. Du er bare 17 år, og har egentlig ikke lov til å drikke. Uansett kan det føre til at du blir avhengig av alkohol, og det er et faresignal når du drikker for å glemme.

Det er viktig at du snakker med en voksen du stoler på om dette. Det kan være en lærer, foreldrene dine eller helsesykepleier på skolen. Nå i ferien er det nok helsestasjon for ungdom som er mest aktuell. Forklar hva som bekymrer deg og at du ønsker hjelp. 

Du kan også ringe alarmtelefonen for barn og unge på: 116 111. Her kan du fortelle hva du bekymrer deg for og de hjelper deg videre.  Det hjelper å snakke om det :-) Da kan du få hjelp til ditt forhold til alkohol, og hjelp til hvordan du kan snakke med mamma.

Jeg ønsker deg en riktig god sommer, håper ting ordner seg for deg etterhvert. Jeg legger ved noen artikler jeg vil at du skal lese.

Vennlig hilsen helsesykepleier, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Utsettes du for sosial kontroll?

PC med hengelås (colourbox.com)

Bestemmer dine foreldre over fritiden din? Kontrollerer de din mobil og PC? Bestemmer de hvilke klær du kan bruke? Er det så sterk kontroll at du ikke får hverdagen din til å fungere med venner, lekser, fritidsaktiviteter og lignende?

Les mer

Får du lov til å ha kjæreste?

To som holder hender (colourbox.com)

De fleste unge i Norge har lov å ha kjæreste. Det er imidlertid mange unge som opplever at familien eller miljøet setter begrensninger når det kommer til det å ha kjæreste.

Les mer

Fakta om alkohol

Skåling på fest (colourbox.com)

Alkohol er det vanligste rusmiddelet, og de fleste har på en eller annen måte et forhold til stoffet. Her kan du lese om hva alkohol er og hvordan den fremstilles, hvordan den påvirker kroppen og hva promille er.

Les mer

Virkning av alkohol i kroppen

Drikker øl

Kort tid etter at man drikker alkohol vil de fleste begynne å kjenne virkningene. Les om hvordan alkoholen påvirker kroppen din og hvordan du kan måle promille i blodet.

Les mer

Aldersgrenser og alkohol

Ølflasker (colourbox.com)

Det er aldersgrenser både for servering og salg av øl, vin og brennevin. Det er ikke lov å servere eller selge alkohol til personer under 18 år.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Oversikt over gode hjelpetjenester

Jenter bruker mobilen sin (colourbox.com)

Her finner du oversikt over gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller deg som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse