Hopp til hovedinnholdet

Savner å ha noen å elske

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei.Jeg vet dette kanskje ikke høres( ses )ut som en krise ting.Jeg har ikke kjæreste lenger og det har gått et og et halvt år.Jeg føler meg ganske tom i hjertet.Jeg blir lei meg og sjalu hvis jeg ser kjæreste par eller gifte par (også mamma og pappa.)Jeg har en følelse på at jeg ikke vil finne en jeg kan kalle min.At jeg ikke vil finne noen.Jeg vet jeg er ganske ung,men jeg vil ha noen jeg kan elske av hele mitt hjerte,en bestevenn,men litt mer.Jeg har aldri vært så populær og attraktiv for gutta,unntatt han jeg en gang var kjæresten til. Jeg tror ikke noen vil forelske seg i meg.Det er vanskelig å vente.Jeg har en tendens til å masturbere(tror det heter det) fordi jeg savner virkelig en partner,og masturbering er som en trøst.Følelsen av tomhet har vært i hjertet mitt lenge.Jeg har ingen drømmer lenger,så derfor har jeg vanskelig for å sove.Kan nesten si at jeg på en måte har blitt deprimert,og det plager meg hver dag. Jeg savner å ha noen å elske på mer enn en venn måten.

Besvart 20.07.2019 20:58
 

Svar
Hei

Så leit at du har det vanskelig. Det er forståelig at du ønsker deg en partner.Har du flere venner? Eller føler du deg ensom også med tanke på venner? Det er fint at du masturberer når det oppleves godt og som en trøst. 

Det er normalt å være redd for å ikke finne noen. Mange kjenner seg nok igjen i det du skriver at de er redd for at de aldri kommer til å få seg kjæreste. De fleste ungdommer er innom den tanken i løpet av ungdomsårene.  Det kan være lettere å finne seg en kjæreste når man har det bra med seg selv. Prøv å finn ut av hva du kan gjøre selv for å bli mer fornøyd i livet ditt. Det er ikke bare kjæreste som gjør livet bra. Det er summen av flere ting som gjør livet bra. For eksempel: skole, venner, familie, fysisk og psykisk helse, økonomi, hvordan man bor osv.

Har du noen fritidsaktiviteter som du trives med? Det kan være vanskelig å vite hvor man kan treffe en potensiell kjæreste. Hvis du er for ivrig og desperat etter å få deg kjæreste, så kan det gjøre det vanskelig for deg å få god kontakt med andre. Prøv å bli kjent med ulike typer mennesker. Kjærligheten og forelskelse kan dukke opp når du ikke har planlagt det. Prioriter å gjøre det du liker og det du får til. Vær sammen med andre og gjør gjerne noe for andre. Plutselig kan det dukke opp muligheter du ikke hadde klart å forutse.

Har du noen du kan snakke med om hvordan du har det? Det kan være vanskelig å finne løsninger helt selv når man har det vanskelig. Snakk gjerne med en person du er trygg på og har tillit til. Gjør noe som styrker deg i troen på at du er god nok som du er. Se andre tips i vedlagte artikler. Håper du får det bedre snart.

Lykke til videre. 

Vennlig hilsen helsesykepleier, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Ensom? Du er ikke alene!

Ensom gutt (colourbox.com)

De fleste føler seg ensomme på et eller annet tidspunkt i livet. Du kan føle deg ensom når du er alene, men også sammen med andre mennesker.

Les mer

Selvtillit og selvfølelse

Fornøyd gutt (colourbox.com)

Har du dårlig selvtillit eller selvfølelse? Hva er forskjellen på de to, og hvordan kan du få god selvfølelse og passe god selvtillit?

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse