Hopp til hovedinnholdet

Hei. Jeg er ei jente på 17 som har falt pladask for en mann på 35.

Jente 17 år
 

Spørsmål
Hei. Jeg er ei jente på 17 som har falt pladask for en mann på 35. Vi møttes i desember og har siden da hatt ett forhold vi verken har bekrefret eller holdt skjult. Da vi møttes hadde han nylig gjort det slutt med sin samboer etter 14. Sammen har de ei datter på 14 som i begynnelsen ikke var noe problem i det hele tatt. På henne virket det nesten som hun synes dette var "kult" Samtidig som vi var veldig obs på å inkludere henne i de tingene vi gjorde sammen, sånn at hun ikke fikk følelsen av at pappa'ën hennes valgte noen andre framfor henne. Han møtte familien min som forguder ham, mine foreldre gikk nesten igjennom det samme da de møttes, med 15år i aldersforskjell og at faren min var gift og skilte seg fra kona etter 7år for å være sammen med moren min. Alt gikk virkelig på skinner inntil vi en dag lå på sofaen å synes vi hørte snufsing ute i gangen. Vi tenkte ikke mer over dette siden vi bare hørte dette en gang. I ettertid har hun sagt selv til faren at vi måtte være dumme som ikke skjønte at hun gråt hver gang jeg var der. Problemene ble mange, datteren vendte ham ryggen (Men som samtidig har hatt mye problemer både på skole og hjemme) vennene hans ser på ham som pedofil, de syns vi er ekle, aldersforskjellen er for stor. Jeg aner ikke hva jeg skal gjøre? Den tiden vi trodde at alle synes dette var helt OK rakk vi bare å nå hverandre enda mer. Tok oss en langtur bort fra byen vi bor i og jeg har aldri følt med bedre enn på den turen. Vi kunne leie hender uten at noen snudde seg etter oss og tenkte "Hva faen holder de på med, hun er jo bare 17" det ble et stort kick når vi så hvordan vi kunne få det bare folk godtok det vi hadde sammen. I tillegg til disse problemene gikk det plutselig rykter om at jeg er mindreårig, noe mange har ledd av, siden de fleste tror jeg er over tjue før de har spurt meg. Men dette ble ganske fort ett problem, da vennene hans tror jeg er mindreårig, like gammel som datteren hans. Dette kommer fra ene søsteren min og en venn av henne igjen. Altså folk som VET hvor gammel jeg er. Han har prøvd å forklart at jeg er 17, og ikke 14-15 som enkelte sier. Svaret er likt "Hun er fremdeles ett barn" Det er vondt å se ham slite så mye med problemene til datteren, etter det jeg vet ville de fleste ha knekt fullstendig sammen av bare dette. Men vesiden av dette kommer såpeserien, "den forbudte kjærleik" som tar mer energi enn han har, jeg ser han bokstavelig talt falle lengre å lengre ned uten å vite hva jeg skal si eller gjøre. For en stund siden bestemte vi oss for å roe helt ned, ingen sex, ingen kyssing, ingenting. Men når jeg kommer dit, så ender jeg opp i armkroken hans på sofa'n. Vi begge vil mer, mye mer. Han har gitt slipp på titalls venner, men jeg ser hva jeg gjør med fyren - Han blir fullstendig ødelagt, og det mye eller alt pga. meg..
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei du!


Dette høres ikke så greit ut. Det er 18 års aldersforskjell mellom dere og det er mye - særlig når du bare er 17 år. Likevel er det ikke umulig for dere å få dette til å fungere.

Du beskriver mange ubehagelige reaksjoner fra omverdenen. På en måte er det å vente at folk reagerer, kanskje særlig hvis de tror du er under 16 og blir utnyttet av en eldre mann, men egentlig er det jo absolutt ingen som har noe med dette å gjøre - kanskje med unntak av datteren hans.

Datterens reaksjon og problemer med å akseptere forholdet deres er nok det største problemet dere har. Du er bare tre år eldre enn henne, og mye nærmere henne i alder enn kjæresten din. Jeg skjønner godt hvordan dere tenkte da dere ville inkludere henne i mye av det dere gjorde sammen. Hvis dere skal forsøke å redde forholdet nå, tror jeg kanskje dere skal forsøke en annen strategi?

Kjæresten din kan ta seg en skikkelig prat med datteren sin. Han må forklare for henne at dere har et forhold basert på at dere er glade i hverandre og at dette med alderen har lite med saken å gjøre. Samtidig må han akseptere at hun føler som hun gjør. Kjæresten din må gjøre det tydelig at hun som datter har en slags "førsteplass" hos ham, og at du ikke utgjør noen trussel for deres forhold. Datteren må få være med å bestemme, men jeg tror det vil være lurt om de tilbringer endel tid alene fremover. Når hun erfarer at pappa er den "samme gamle", vil hun kanskje etter hvert ønske å være sammen med deg også. Du må være forberedt på at dette kan ta tid, kanskje år.

Det er flott at du har støtte i foreldrene dine, jeg tenker at det må gjøre det hele mye lettere for deg. Hvis dere holder sammen over tid, vil nok mange av reaksjonene gå over. Du blir eldre, aldersforskjellen blir ikke så tydelig, dessuten "beviser" dere jo at dette er et forhold basert på gjensidig kjærlighet. Prøv å ikke la dere provosere av folks reaksjoner, svare bare rolig at dere har det fint og er sammen fordi dere er glade i hverandre. Noe mer trenger ingen å vite.

Lykke til da, håper dette ordner seg! Vennlig hilsen helsesøster.

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersforskjell
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersforskjell


Quiz: Hva vet du om ytringsfrihet?

Hva er blasfemi?