Hopp til hovedinnholdet

Jeg er forelsket i en jeg traff på nettet, men har løyet om alderen min

Jente 13 år
 

Spørsmål

hei jeg er en jente på 13. jeg var på ett nettsted fordi jeg kjeda meg og bare kødda rundt så møtte jeg en fyr som var 16 og jeg sa jeg var 15 men nå som vi er bedre kjent med hverandre så er jeg forelsket i han og han er forelsket i meg,hvordan skal jeg si til han at jeg er 13 og ikke 15 uten at han blir sur?

Besvart 25.09.2019 10:09
 

Svar
Hei!

Jeg forstår at du har kommet opp i en vanskelig situasjon nå.

Når du har løyet på alderen, hvordan vet du at han ikke har gjort det? Er du sikker på at han er 16 år? Du vet selv hvor lett det er å lyve på alderen på nettet... Hvordan vil du føle det hvis han har løyet om sin alder?

Det er viktig å være ærlig. Hvis du tenker at dette er en gutt du vil ha et godt forhold til, så bør du fortelle han at du er 13 år. Ellers vil det være å lure han.

Det er lett å få følelser for noen som man snakker mye med og gleder seg til å "treffe" på nett. Men for å ha et godt forhold er det viktig å møte hverandre i det virkelige liv også. Man kan ikke bare basere en forelskelse på det man har sagt på nettet.

Husk at det ikke er lurt å treffe noen fra nettet alene. Dersom du bestemmer deg for å være ærlig med denne gutten, og så treffe han i virkeligheten, bør du ha med deg en venn.

Jeg tror det kan være godt for deg å snakke med noen om dette. Ta gjerne kontakt med helsesykepleier på skolen eller på helsestasjon for ungdom der du bor. Det er godt å sette ord på dette til noen. Helsesykepleier har taushetsplikt.

Jeg håper dette var til hjelp for deg!

Vennlig hilsen helsesykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vet du hvem du chatter med?

Jente med mobil (colourbox.com)

Har du alltid kontroll på hvem du snakker med på nettet eller i sosiale medier? Og kan du egentlig vite hvem du chatter med?

Les mer

Sett dine egne grenser

Ungdommer (colourbox.com)

Alle har rett til å sette sine egne grenser for hvor nærgående andre får være. Noen må stoppe opp et godt stykke unna, andre får lov til komme næmere, og noen får komme veldig tett.

Les mer

Aldersforskjell i kjæresteforhold

Kjærester holder rundt hverandre (colourbox.com)

Er det sånn at kjærlighet ikke kjenner noen alder? Eller er det en utfordring at en kan gå på byen og ikke den andre? Kan det gå bra i et kjæresteforhold med stor alderforskjell, og hva er eventuelt utfordringene?

Skrivet av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse