Hopp til hovedinnholdet

Jente 14 år
 

Spørsmål
ok jeg er en jenta på 14 (nesten 15) og er forelska i lærer'n min som er 22 år gammelt. jeg føler at vu flørter med værandre innimellom og er ikke helt sikkert på om jeg burde prøve meg på han, eller om det er lovlig. hva kan jeg gjøre.
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
 

Hei!

 

jeg tenker at aldersforskjellen mellom dere er altfor stor. 22 åringen er å betrakte som en voksen, mens du er fortsatt er et barn. Interessene er gjerne også veldig forskjellige når aldersforskjellen er såpass stor og det samme er hva man forventer av forholdet. Jeg mener derfor at i de fleste tilfeller er det ikke greit for en på 22 å være sammen med en på 14. Dessuten er han læreren din og han får sparken om han innleder et forhold til deg.

Det er straffbart for en 22 åring å ha et sekselt forhold til en  på 14 år. Som du kanskje alt vet er den seksuelle lavalder 16 år. og det er straffbart å ha både det som vi kaller for ”seksuell omgang”, og ”seksuell handling” med en person under denne alderen, se straffeloven §§ 196 og 200, annet ledd. Handlingen vil være straffbar selv om det er frivillig fra begges side. Straff kan likevel i enkelte tilfeller falle bort dersom personene er jevne i alder og utvikling. I ditt tilfelle er det nok for stor aldersforskjell mellom dere til at straffen vil kunne falle bort.

Prøv å glem han. Det vil bare føre til problemer for både deg og han.


Lykke til.

 

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersforskjell
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersforskjell


Quiz: Hva vet du om skilsmisse?

Hvorfor må foreldre til mekling før skilsmisse eller separasjon kan bringes for fylkesmannen, dersom de har barn under 16 år?