Hopp til hovedinnholdet

Jeg er en jente på 15 år som har snakket veldig mye med en gutt i det siste.

Jente 15 år
 

Spørsmål
Hei! Jeg er en jente på 15 år som har snakket veldig mye med en gutt i det siste. Vi hadde ganske bra kontakt for noen år siden, men vi mistet kontakten.. men nå har vi veldig god kontakt igjen! Jeg føler at jeg kan stole på han, og synes han er veldig grei å snakke med, jeg tror kanskje jeg begynner å få følelser for han.. Problemet er at han er 22 år å har sittet i fengsel før, pga bråk. Er dette veldig farlig for meg på en måte? Eller bør jeg holde meg unna? Når jeg snakker med han, er han så snill å koslig å jeg blir i så bra humør av å prate med han.
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei du!


Så fint at du skriver til oss om dette. Det tyder på at du er en fornuftig jente som klarer å ta gode valg.

Jeg vil tenke at vennen din er som resten av oss, han har både gode og mindre gode sider. Det ser ut som om du får fram hans gode sider. Samtidig skjønner jeg at du har betenkeligheter. Hvis han har sittet i fengsel pga vold så er jo ikke det bra. Det kan tyde på at han har litt vanskeligheter med å styre impulsene sine. Kanskje er det greit å treffe ham på steder hvor det også er andre mennesker?

Syv års aldersforskjell er ganske mye på deres alder. Dere er på ulike steder i livet deres. Du er skoleelev og skal sikkert være det i flere år til, mens han kanskje er i jobb, bor for seg selv osv?

Kjenn etter om følelsene dine kommer av at du virkelig liker ham som person spesielt godt, eller om det hyggeligste er at han liker deg så godt? Det er jo lett å forstå at du kan bli litt smigret...?

Jeg tror egentlig at du må stole på deg selv i denne saken. Gå sakte fram, bruk tid på å bli kjent og ikke gjør noe du egentlig ikke vil.

Lykke til! Vennlig hilsen helsesøster.

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersforskjell
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersforskjell


Quiz: Hva vet du om kjønnssykdommer?

Bør du si ifra til noen hvis du har en kjønnssykdom?